loading_img
Tesla-update laat gebruikers toeter aanpassen - update
24/04/2022

Tesla-update laat gebruikers toeter aanpassen - update

  • Door 3000hits
  • |
  • 203 Keer bekeken

Tesla-auto's krijgen een update waarmee gebruikers het geluid van de toeter van hun auto kunnen aanpassen. Gebruikers kunnen ook audio buiten de auto afspelen. Vanwege regelgeving is gebruik van de functie vermoedelijk niet toegestaan in de EU.

De zogeheten Boombox-functie is onderdeel van Tesla-update 2020.48.26, die ook drie games toevoegt die gespeeld kunnen worden wanneer het voertuig stilstaat. De Boombox-functie is beschikbaar voor auto's die voorzien zijn van een externe speaker, zo laat Tesla-topman Elon Musk weten op Twitter.

De update laat gebruikers onder andere audio buiten de auto afspelen. Dit kan gedaan worden wanneer de auto stilstaat, rijdt, of wordt opgeroepen via de summon-modus. De claxon kan ook worden aangepast. Onder de standaard opties vallen bijvoorbeeld de muziek van een ijscowagen en La Cucaracha. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om maximaal vijf eigen geluiden toe te voegen via USB, zo schrijft Teslarati. Verder kunnen gebruikers na de update de emmissions testing-modus buiten de auto gebruiken. Daarmee produceert de Tesla-auto scheetgeluiden.

Tesla-update laat gebruikers toeter aanpassen - update

Tesla geeft in de beschrijving van de Boombox-functie aan dat gebruikers 'eerst lokale wetgeving moeten raadplegen' voordat ze de feature gebruiken. In de EU is het bijvoorbeeld niet toegestaan om afwijkende geluiden te maken wanneer de Tesla-auto op lage snelheid rijdt. Sinds juli 2019 zijn nieuwe elektrische auto's verplicht om bij lage snelheden een kunstmatig geluid te produceren, maar dit geluid moet klinken als een traditionele verbrandingsmotor.

Vanaf juli 2021 moeten alle elektrische auto's een dergelijk systeem hebben. In Nederland zijn ook afwijkende claxons verboden. Het is niet duidelijk hoe Tesla met deze regelgeving zal omgaan. Ook is het niet bekend of de functie beschikbaar komt in Nederland en België. Tweakers heeft hierover vragen uitstaan bij Tesla.

Update, 10:55: Het is nog niet duidelijk of de update ook beschikbaar komt in Nederland en België. Dit is verduidelijkt in het artikel.