loading_img
Sony introduceert Xperia Z3+ met high-end-koptelefoon voor 699 euro
04/04/2022

Sony introduceert Xperia Z3+ met high-end-koptelefoon voor 699 euro

  • Door 3000hits
  • |
  • 173 Keer bekeken

Sony introduceert de Xperia Z3+met een krachtigere chip en een dunner en lichter design. Ookis hetklepje voor de oplaadpoort verdwenen, terwijl de smartphone wel stof- en waterbestendig blijft.Sony introduceert Xperia Z3+ met high-end-koptelefoon voor 699 euro Sony introduceert Xperia Z3+ met high-end-koptelefoon voor 699 euro

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat maakt Sony Nederland dinsdag bekend. Sony ziet de smartphone als een geüpdate versie van de Xperia Z3, die sinds oktober van vorig jaar in Nederland verkrijgbaar is. Hierdoor noemt het Japanse bedrijf de Xperia Z3+ niet het nieuwe vlaggenschip; die komt waarschijnlijk later dit jaar. De Xperia Z3+ heeft dan ook veel dezelfde specificaties als zijn voorganger.

Xperia Z3+ release in juni

De Xperia Z3+ is net als de Xperia Z3 voorzien van een 5,2 inch full-hd-scherm, 3GB aan RAM-geheugen en een 20,7 megapixel-camera aan de achterzijde. De chip en selfiecamera zijn wel verbeterd; het toestel beschikt nu over een 5 megapixel-camera en Snapdragon 810-chip van Qualcomm.De interne opslagruimte is uitgebreid van 16 naar 32GB.

Sony introduceert Xperia Z3+ met high-end-koptelefoon voor 699 euro

Ook is het design iets dunner en lichter: 6,9 in plaats van 7,3 millimeter en 144 in plaats van 152 gram. Dit zorgt er wel voor dat de accucapaciteit is gedaald van 3100 naar 2900 mAh. Een voordeel van het geüpdate design is dat Sony hetklepje voorde oplaadpoortheeft verwijderd, die normaliter water en vuil buiten houdt. Het bedrijf gebruikt nu een speciale coating die het toestel ook zonder klepje stof- en waterbestendig maakt.

De Xperia Z3+ wordt geleverd met Android Lollipop en biedt volgens Sony ook een verbeterde geluidservaring, mede door de mogelijkheid om draadloos muziek in hoge kwaliteit af te spelen. Om dit aan de gebruiker te laten weten, geeft Sony een halfjaarabonnement op streamingdienst voor high-res-audio.

Xperia Z3+ kopen met gratis koptelefoon

De Xperia Z3+ wordt vandaagexclusief bij T-Mobile gelanceerd. Wanneer je het toestel reserveert krijg je er een Sony MDR-1 koptelefoon ter waarde van 219 euro bij. De levering vindt plaats in juni.

→ Lees ook de uitgebreide Sony Xperia Z3+ preview met onze eerste indruk.