loading_img
Sonos Roam: draagbare luidspreker nu officieel gelanceerd EDITORS' CHOICE
25/03/2022

Sonos Roam: draagbare luidspreker nu officieel gelanceerd EDITORS' CHOICE

  • Door 3000hits
  • |
  • 150 Keer bekeken

Enkele dagen geleden hebben wij geschreven over het nieuwste product van het Amerikaanse Sonos, genaamd Sonos Roam. De Sonos Roam is een kleine draagbare luidspreker die muziek via bluetooth of wifi aangeleverd kan krijgen. Sonos had het nieuws nog niet zelf naar buiten gebracht en daarom was nog niet alle informatie bekend. De Sonos Roam is nu officieel door de fabrikant gelanceerd, reden waarom wij nogmaals aandacht aan de Roam besteden. Vanaf 20 april a.s. kan de Sonos Roam worden geleverd voor 179 euro.Sonos Roam: draagbare luidspreker nu officieel gelanceerd EDITORS' CHOICE Sonos Roam: draagbare luidspreker nu officieel gelanceerd EDITORS' CHOICE

Sonos Roam: klein, licht, draagbaar en waterdicht

Enkele dagen geleden was het nieuws over de Sonos Roam al uitgelekt, inclusief foto’s van het nieuwste product van de Amerikaanse fabrikant Sonos. Op dat moment waren nog niet alle technische details bekend en ook was er nog geen prijsinformatie voor de Benelux. Sonos heeft vandaag bekend gemaakt dat de nieuwe Sonos Roam vanaf 20 april a.s. voor een bedrag van 179 euro van eigenaar zal wisselen. Zoals we al wisten, de koper kan kiezen uit een zwarte of witte uitvoering.

“Het krachtige, aanpasbare geluid van Roam overtreft alle verwachtingen voor een speaker van zijn formaat. Hij kan thuis via wifi worden verbonden met je Sonos-systeem en schakelt automatisch over naar bluetooth als je de deur uitgaat. De moeiteloze installatie en bediening en nieuwe slimme functies maken het makkelijker dan ooit om overal van muziek en meer te genieten. Roam weegt nog geen 450 gram en het elegante, duurzame design is ideaal voor in huis, de tuin of waar je ook gaat,” aldus Sonos in zijn persbericht.

“We hebben Roam gebouwd om klanten een manier te bieden om de Sonos-beleving overal mee naartoe te nemen,” vertelt Patrick Spence, CEO van Sonos. “Dit is niet alleen onze slimste en meest veelzijdige luidspreker, maar ook de meest betaalbare. Roam geeft miljoenen nieuwe gebruikers de gelegenheid om een begin te maken met een Sonos-systeem. Het is het juiste product op het juiste moment, vooral als we straks weer met vrienden en familie kunnen samenkomen.”

Sonos Roam: draagbare luidspreker nu officieel gelanceerd EDITORS' CHOICE

Het schakelen tussen wifi en bluetooth zou naadloos moeten gaan volgens de fabrikant. “Als je thuis luistert maakt Roam verbinding met je systeem en streamt hij via wifi. Als je de deur uitgaat, schakelt hij automatisch over naar bluetooth om weer verbinding te maken met je mobiele apparaat. Met de nieuwe functie Sound Swap kun je de play/pauze-knop op de speaker vasthouden om de muziek over te schakelen naar de dichtstbijzijnde speaker in je Sonos-systeem thuis. Zo kun je de muziek gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere kamer. Dankzij de naadloze connectiviteit wordt bluetooth-streaming ook mogelijk voor de rest van het systeem. Met de Sonos-app kunnen namelijk alle Sonos-speakers worden gegroepeerd met Roam als er wordt gestreamd via bluetooth. Roam werkt met meer dan 100 streamingdiensten, waaronder Sonos Radio, en kan eenvoudig worden bediend met de Sonos-app, je stem via de Google Assistent, Apple AirPlay 2 of rechtstreeks vanaf je favoriete streamingdiensten en -apps als Spotify,” zo stelt de fabrikant in zijn persbericht.

De Sonos Roam ondersteunt ook de Trueplay-functie van Sonos. Automatische Trueplay-tuning is nu ook beschikbaar als er wordt gestreamd via bluetooth, naast via wifi.

Roam is verkrijgbaar in Shadow Black en Lunar White. Dankzij de driehoekige vorm en het zachte profiel pak je hem makkelijk vast en staat hij mooi in elk interieur. De speaker combineert elegantie met duurzaamheid, is stofbestendig en volledig waterdicht en heeft een grondig geteste IP67-rating. De siliconen einddoppen beschermen tegen vallen en stoten. Roam is klaar voor elk avontuur met tot tien uur continue afspeeltijd met één lading. Bovendien behoudt de batterij tien dagen zijn lading als de speaker niet wordt gebruikt. Opladen kan met de meegeleverde USB-C-kabel, maar kan ook door verbinding te maken met de (apart verkochte) speciale magnetische draadloze oplader van Sonos, of een draadloze Qi-gecertificeerde oplader.

Dankzij het compacte formaat past Roam in elke tas of het kleinste hoekje van je huis. Luisteraars kunnen Roam verticaal neerzetten zodat hij nauwelijks ruimte inneemt of horizontaal plaatsen voor extra stabiliteit op oneffen oppervlakken buiten de deur. Zelfs de verpakking laat maar een kleine voetafdruk achter; die is gemaakt van 100% duurzaam geproduceerd papier met een nieuw ontwerp dat het gebruik van inkt beperkt.

Te koop dus vanaf 20 april a.s. voor een prijs van 179 euro via de website van Sonos of een dealer van Sonos-producten.