loading_img
Samsung opent vierde Experience Store in Bergen – Samsung Newsroom België SAMSUNG
01/03/2022

Samsung opent vierde Experience Store in Bergen – Samsung Newsroom België SAMSUNG

  • Door 3000hits
  • |
  • 204 Keer bekeken

Na de opening van een winkel in Charleroi in april breidt Samsung dit jaar verder uit in Wallonië met de opening van een nieuwe Experience Store. Les Grands Prés, het bloeiende winkelcentrum van Bergen, verwelkomt vanaf vandaag de nieuwe winkel van het merk. Met een bijzonder grote schare aan trouwe Samsung-fans onder zijn inwoners, is Bergende aangewezen plaats voor de opening van de vierde Experience Store in België.

De stad heeft namelijk de hoogste verkoopcijfers in de streek (nummer 1 in België samen met de streek rond Charleroi). Het was dus een voor de hand liggende keuze voor Samsung om de tweede Experience Store van Wallonië in Bergen te openen. Dit is de vierde handelsruimte van het merk in België. De drie andere bevinden zich in Wijnegem Shopping Center in Vlaanderen, in Docks Bruxsel in Brussel en in Rive Gauche Charleroi in Wallonië.

De nieuwe Experience Store in winkelcentrum Grands Prés biedt de consument talrijke ontdekkingen met interactie, gepersonaliseerd advies en een dienst na verkoop. In tijden van van online winkelen is Samsung namelijk van mening dat de klant mobiele producten moet kunnen testen, aanraken en vasthouden voor hij ze koopt. Dat geldt zeker voor een toestel zoals een smartphone, die niet meer uit ons dagelijkse leven weg te denken is.

“Zoals hun naam aangeeft, zijn onze Experience Stores zoveel meer dan verkooppunten,” legt Sébastien Hiernaux, Sales Director bij Samsung Benelux, uit. “Ze vormen een veilig, aangenaam en inspirerend kader waarin de consument het universum van Samsung kan leren kennen. Wij zien ook dat consumenten zich in het algemeen beter voelen bij een online aankoop wanneer ze weten dat er een fysieke winkel van het merk in de buurt is.”

Zelfs na de lockdown koopt 78% van de Belgische consumenten[1] liever zijn smartphone in een fysiek verkooppunt. De opening van een nieuwe fysieke winkel in het digitale tijdperk heeft dus zeker nog zin om te kunnen inspelen op het koopgedrag van de Belgen.

De nieuwste Experience Store biedt vooral de laatste mobiele innovaties van Samsung aan (smartphones, tablets, smartwatches, oordopjes, enz.). De winkel is zo ingericht dat de medewerkers geen vaste plaats hebben. Ze verplaatsen zich in de verkoopruimte om klanten te ontmoeten en hen gepersonaliseerd advies te geven, maar ook om mobiele producten van Samsung binnen 1,5 uur te herstellen (als de klant een afspraak gemaakt heeft). Er werd ook speciale aandacht besteed aan de ruimte voor de dienst na verkoop.

Praktische informatie

Shopping Grands Prés – Place des Grands Prés, 1 – 7000 Mons

Unit 12

Open van maandag tot zaterdag van 10 tot 20 uur (21 uur op vrijdag)

[1] Bron: cijfers GFK 2021.