loading_img
Gerucht: Alle iPhone 13-modellen krijgen camera met f/1.8-ultragroothoeklens
30/03/2022

Gerucht: Alle iPhone 13-modellen krijgen camera met f/1.8-ultragroothoeklens

  • Door 3000hits
  • |
  • 150 Keer bekeken

Alle modellen van de iPhone 13-serie zouden een camera met ultragroothoeklens krijgen met een ander diafragma. In plaats van de f/2.4-lens van de iPhone 12's zou het gaan om een camera met f/1.8-lens, vermeldt een analist volgens MacRumors.

De informatie komt van twee analisten van Barclays, meldt MacRumors. De informatie komt deels overeen met eerdere informatie van TF Securities-analist Ming-Chi Kuo, maar die verwacht dat alleen de Pro-modellen de lens met gewijzigd diafragma krijgen.

Als de camerasensor en brandpuntsafstand even groot blijven, betekent het dat de lensopening ongeveer een kwart groter is dan bij de huidige modellen. Daardoor valt er meer licht naar binnen, wat kan leiden tot betere resultaten in minder goede lichtomstandigheden. De meeste camera's met ultragroothoeklens op smartphones hebben diafragma's van tussen f/2.0 en f/2.4.

Gerucht: Alle iPhone 13-modellen krijgen camera met f/1.8-ultragroothoeklens

Sommige high-end modellen van andere fabrikanten hebben wel fors grotere sensors. Apple gebruikt camera's met een sensoppervlakte van 12 vierkante millimeter, terwijl Samsung bij zijn Galaxy S21-modellen een sensor met een oppervlakte van bijna 24 vierkante millimeter gebruikt. Huawei zette in zijn P40 Pro-modellen van vorig jaar een camerasensor van 50 vierkante millimeter achter de ultragroothoeklens.

Apple zou de camera met 65mm-telelens van de iPhone 12 Pro Max ook op de kleinere iPhone 13 Pro willen zetten, zo zegt Barclays. De niet-Pro-modellen in de iPhone 13-serie zouden nog altijd geen camera met telelens krijgen, vermelden de analisten.