loading_img
Gerucht: ‘AirPods Pro 2 met nieuwe functies komen in 2022’
10/06/2022

Gerucht: ‘AirPods Pro 2 met nieuwe functies komen in 2022’

  • Door 3000hits
  • |
  • 166 Keer bekeken

Update 30 juni 2021: Nadat Bloomberg in mei al beweerde dat de tweede generatie AirPods Pro in 2022 verschijnen, zegt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo nu hetzelfde in zijn nieuwste memo. Hij zegt daarin dat de AirPods Pro 2 met “innovatieve nieuwe AirPods-ervaringen” in 2022 verschijnen. Wat die nieuwe functies dan zijn, zegt de analist niet. Maar Bloomberg beweerde eerder al dat de AirPods Pro 2 nieuwe sensoren krijgen, speciaal voor fitnesstracking. Apple kan de AirPods Pro 2 daarmee meer onderscheiden van de gewone AirPods.

De AirPods 3 worden nog steeds ergens dit jaar verwacht, waarschijnlijk rond september. Economic Daily News schrijft tegelijkertijd dat Apple de productie van nieuwe AirPods (en MacBook Pro’s) opschroeft.Lees ook ons overzicht van de meest recente AirPods 3 geruchten.

Oorspronkelijk artikel 28 mei 2021Het is al een tijdje stil rondom de gewone AirPods en de AirPods Pro. De gewone AirPods kregen in maart 2019 een update, terwijl de AirPods Pro in oktober 2019 voor het eerst verschenen. Er gaan echter al maanden geruchten over nieuwe modellen en nu is er met name over de AirPods Pro 2 meer duidelijkheid. De AirPods Pro 2 verschijnen in 2022 en krijgen een sterkere focus op fitness, zo beweert Bloomberg.

AirPods Pro 2 in 2022 met fitnesstracking

De belangrijkste verbetering in de AirPods Pro 2 is volgens Mark Gurman van Bloomberg de verbeterde bewegingssensoren met fitnesstracking. Hoe Apple de bewegingssensoren precies gaat gebruiken en welke mogelijkheden voor fitnesstracking er precies bij komen, is niet helemaal duidelijk. In het verleden heeft Apple wel patenten vastgelegd waarin de AirPods gezondheidsfuncties kregen dankzij nieuwe sensoren.

Gerucht: ‘AirPods Pro 2 met nieuwe functies komen in 2022’

Behalve de toegevoegde functies voor fitness, krijgen de AirPods Pro mogelijk ook een nieuw design. Apple zou een ontwerp zonder stokjes getest hebben, vergelijkbaar met de inmiddels gelekte Beats Studio Buds. Die nieuwe Beats-oordopjes worden volgens Mark Gurman volgende maand aangekondigd.

Apple had oorspronkelijk deze nieuwe AirPods Pro 2 dit jaar uit willen brengen, maar nu staan ze op de planning voor 2022. Voor die tijd krijgen we nog wel de AirPods 3.

‘AirPods 3 met nieuw design in 2021Over de AirPods 3 heeft Bloomberg niets nieuws te melden. Er waren al sterke aanwijzingen dat de standaard AirPods dit jaar een update krijgen. Bloomberg spreekt opnieuw over een design dat grotendeels overeenkomt met dat van de huidige AirPods Pro. De vraag of dat betekent dat er ook rubberen oordopjes met in-ear design aan zitten, blijft onbeantwoord.

Er zijn de afgelopen maanden al renders en onderdelen uitgelekt. Daarop zagen we steeds de AirPods met een AirPods Pro-achtig ontwerp, maar dan zonder de rubberen in-ear dopjes. Niet iedereen is fan van het in-ear design, dus het zou logisch zijn als Apple de standaard AirPods uitbrengt zonder dit ontwerp. Naar verwachting ontbreekt bij de nieuwe AirPods 3 de ruisonderdrukking. Wel wordt de oplaadcase opnieuw ontworpen (vermoedelijk vergelijkbaar met de huidige AirPods Pro) en is het stokje een stuk korter.

De release van de AirPods 3 staat dus nog altijd gepland voor later dit jaar.

Nieuwe kleur AirPods Max in overwegingApple heeft momenteel geen nieuw nieuwe tweede generatie van de AirPods Max in ontwikkeling, maar overweegt wel nieuwe kleuren uit te brengen. Momenteel kan je kiezen uit meerdere kleuren, namelijk spacegrijs, blauw, zilver, groen en roze. Welke kleuren daarbij komen, is niet duidelijk.

Revisiegeschiedenis: