loading_img
Review: Nothing ear(1) oordopjes – goedkoop mét kwaliteit?
12/03/2022

Review: Nothing ear(1) oordopjes – goedkoop mét kwaliteit?

  • Door 3000hits
  • |
  • 206 Keer bekeken

Voor draadloze oordopjes die ook nog eens active noise cancelling (ANC) hebben, betaal je al snel veel geld. Dat geldt niet voor de Nothing ear(1) oordopjes. Deze koop je namelijk al voor 99 euro. TechGirl Hilde kondigde ze eerder al aan, maar nu komt ze terug met de testresultaten!

Transparant design

Zoals in de aankondiging al te lezen was, hebben de Nothing ear(1) oordopjes een transparant design. Hierdoor krijg je een sneak peek van de inhoud te zien. Je ziet de magneetjes waarmee de oordopjes in hun oplaadcase vastzitten, kleine batterijtjes en de microfoon. Supertof wat mij betreft!

Ook de oplaadcase is doorzichtig en voelt daardoor heel futuristisch aan. Het doosje is lekker plat en is daardoor makkelijk mee te nemen. Wel is hij soms wat lastig te openen, ondanks het gat in de bovenkant.

Prima geluid

Het belangrijkst aan oordopjes is natuurlijk of het geluid goed is. Je wil natuurlijk wel optimaal genieten van je lievelingsliedjes. Goed nieuws: het geluid van de Nothing ear(1) is helemaal prima. Als je echt een hoge kwaliteit geluid wil, dan zal je oordopjes in een ander soort prijsklasse moeten kopen, want voor deze prijs doet de Nothing ear(1) het erg goed!

Bellen met de oordopjes werkt ook erg goed. Door de Clear Voice Technology worden storende achtergrondgeluiden weggefilterd en dat horen je gesprekspartners ook duidelijk. Daardoor kan je met deze oordopjes prima bellen tijdens het wandelen.

Active noise cancelling-functie

Review: Nothing ear(1) oordopjes – goedkoop mét kwaliteit?

De ANC van de Nothing ear(1) werkt verbazingwekkend goed. Voor de prijs had ik dat namelijk niet gedacht. De oordopjes hebben drie verschillende ANC-modi. De light-modus is te gebruiken voor gematigde ruisonderdrukking, de maximum-modus voor de écht luidruchtige omgevingen en de transparancy-modus voor als je geen ANC wil maar de geluiden om je heen wil meekrijgen. Gebruik de light-modus voor gematigde ruisonderdrukking en maximum-modus voor luidruchtige omgevingen zoals in het vliegtuig of op kantoor. Wanneer je klaar bent om de wereld terug binnen te laten, activeer je de transparency-modus.

Nadeel is wel dat bij het wisselen tussen de modi, je alleen verschillende plingetjes hoort. Bij ander soorten oordopjes wordt vaak door middel van tekst aangegeven in welke modus je zit. Hierdoor weet ik heel vaak niet in welke stand ik zit of waar ik naartoe ga. Dit moet ik dan merken aan de verandering in geluid.

Hoe zijn de Nothing ear(1) oordopjes in gebruik?

De Nothing ear(1) oordopjes zitten erg lekker en zijn zo licht dat je bijna niet doorhebt dat je ze inhebt. Hierdoor voelen ze echter ook een beetje fragiel en goedkoop aan. Gelukkig maakt het design dat goed, want de algemene uitstraling is zeker niet fragiel en goedkoop.

Tijdens het reviewen heb ik de oordopjes meerdere keren tijdens een lange treinreis ingehad en dan was ik ze na 3+ uur in mijn oren nog steeds niet zat. Wel liep ik soms tegen het probleem aan dat ik na een aantal uur m’n muziek niet meer via de oordopjes kon bedienen. Dat kon dan alleen nog maar via m’n telefoon. Waarschijnlijk een verbindingsprobleem dat hopelijk met een update nog opgelost kan worden.

Via de bijbehorende Nothing-app kan er namelijk een software-update gedaan worden, mocht deze beschikbaar zijn. Verder kan je hier de bediening en het geluid nog een beetje aanpassen maar verder biedt de app niet zoveel. Wel is er een ‘Find my earbud’-functie waarmee je oortjes een piep laten horen. Hierdoor weet je waar ze zijn als je ze bijvoorbeeld kwijt bent.

Prijs-kwaliteitverhouding

Gezien de prijs (99 euro), vind ik de Nothing ear(1) een erg goede kwaliteit hebben. Daarom zou ik ze zeker aanraden als je op zoek bent naar niet te dure oordopjes die wel ANC en goed geluid hebben. Nothing was erg snel door de eerste voorraad oordopjes heen, maar sinds 14 september 2021 wordt de voorraad wekelijks bijgevuld. Hierdoor hoef je niet meer lang op de oordopjes te wachten maar kan je ze nu binnen een week verwachten.

Review Nothing ear(1)
Pluspunten
Transparant design
Goed geluid
Gaat 8 uur mee en 34 uur met oplaadcase
Licht en comfortabel
Minder positief
Alleen plingetjes bij overgang andere ANC-stand
Soms wordt verbinding random verbroken
8.7