loading_img
Een urgentieverklaring aanvragen in Arnhem: dit zijn de kosten
17/07/2022

Een urgentieverklaring aanvragen in Arnhem: dit zijn de kosten

 • Door 3000hits
 • |
 • 127 Keer bekeken
Advertentie wordt geladen…

Zit je in een benarde situatie en heb je met spoed een (andere) woning nodig? Dan kun je mogelijk een urgentieverklaring krijgen. RTL Nieuws ontdekte dat sommige gemeenten flink wat kosten rekenen als bewoners een verklaring aanvragen. Hoe zit dat precies in Arnhem?Een urgentieverklaring aanvragen in Arnhem: dit zijn de kosten Een urgentieverklaring aanvragen in Arnhem: dit zijn de kosten

Advertentie wordt geladen…

Eerst even een korte uitleg over urgentieverklaringen. Met zo’n verklaring op zak krijgt iemand voorrang op een sociale huurwoning. De gemeente bepaalt of een inwoner recht heeft op zo’n verklaring. Dat kan bijvoorbeeld omdat je moet verhuizen door medische redenen, het gezin te groot is voor het huidige huis, je verhuurder de woning laat slopen of omdat je een asielzoeker met een verblijfsvergunning bent.

Via www.entree.nu vind je meer informatie over bijvoorbeeld inschrijven, studentenhuisvesting en urgentie binnen het woonruimteverdelingssysteem in de regio Arnhem.

Pittige bedragen

Een urgentieverklaring aanvragen in Arnhem: dit zijn de kosten

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws bekeek per gemeente welk bedrag inwoners moeten betalen voor een urgentieverklaring. Wat blijkt? In sommige gevallen kan dat oplopen tot wel € 200,-. Een behoorlijk bedrag voor iemand die in (financiële) nood zit.

Urgentieverklaring in Arnhem

In Arnhem betaal je 55 euro voor het aanvragen van een urgentieverklaring. Je kunt de urgentieverklaring aanvragen via de woningcorporatie, zoals Vivare, of via Entree.

Advertentie wordt geladen…

Kassa!

In zeker 130 Nederlandse gemeenten moeten inwoners minimaal € 50,- betalen voor de aanvraag van een urgentieverklaring. Wanneer een medisch onderzoek nodig is, kan die prijs oplopen tot meer dan € 200,-. Vanwaar die kosten? RTL Nieuws hoorde regelmatig dat gemeentes inwoners willen afschrikken om een zinloze aanvraag te doen.

Onderwerpen

Deel dit artikel

 • Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.
 • Wie mogen we bedanken?

 • indebuurt, onderdeel van DPG Media, gebruikt uw persoonsgegevens ter verwerking van aangeleverde informatie, ter beantwoording van vragen, voor deelname aan acties en/ of inschrijving voor nieuwsbrieven. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.
 • Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Arnhem en blijf op de hoogte van alles over en rondom Arnhem.

  Inschrijven