loading_img
Philips Fidelio L3: uitstekende koptelefoon wordt genekt door zijn prijs
13/06/2022

Philips Fidelio L3: uitstekende koptelefoon wordt genekt door zijn prijs

  • Door 3000hits
  • |
  • 88 Keer bekeken
Mark Hofman | LinkedInReview7 aug 2021

Dat prijskaartjes een product kunnen maken of breken wordt dankzij de Philips Fidelio L3 weer eens duidelijk. De premium koptelefoon is namelijk uiterst prettig in gebruik, heeft een goede geluidskwaliteit en beschikt over prima functionaliteiten. Maar het prijskaartje gooit roet in het eten.Philips Fidelio L3: uitstekende koptelefoon wordt genekt door zijn prijs Philips Fidelio L3: uitstekende koptelefoon wordt genekt door zijn prijs

De Philips Fidelio L3 zit sinds drie weken zo goed als iedere werkdag op mijn hoofd. Ik heb de koptelefoon gebruikt voor online meetings, m’n rust gevonden dankzij de Active Noise-Cancellation en genoten van heerlijke muziek. In deze review vertel ik je precies hoe ik dat ervaren heb en waarom de prijs te hoog is.

Philips Fidelio L3: wat haal je in huis?

Voor ik mijn ervaringen met je deel is het handig om te weten wat je precies in huis haalt. Daarom zet ik de belangrijkste specificaties voor je op een rij:

Meer informatie over de Philips Fidelio L3? Check dan zeker even de productpagina van Philips zelf!

Philips Fidelio L3: genekt door zijn prijs

Het klinkt misschien allemaal heel dramatisch, maar de Philips Fidelio L3 is dat verre van. Sterker nog: het is een zeer prettige koptelefoon waar menig consument veel plezier uit zal halen. Dat heeft enerzijds te maken met de uitmuntende Noise-Cancellation waarmee je alle omgevingsgeluiden om je heen makkelijk blokkeert. Sterker nog: ik heb de afgelopen drie weken al menig postbezorger gemist door deze jongen. Wat dat betreft zit het hartstikke goed dus.

Dat geldt overigens ook voor de geluidskwaliteit. Over het algemeen is de Philips Fidelio L3 in staat om een goed geluid af te geven, maar doet het verder niet heel veel bijzonders. Ik ben niet heel erg onder de indruk van de bastonen, bijvoorbeeld. Dat soort zaken zijn in de bijbehorende Philips Headphones-app wel aan te passen door een uitgebreide equalizer. Al moet je daar als consument snel naar grijpen, omdat het geluid uit de verpakking niet heel indrukwekkend is.

Comfort en de bijbehorende app

Philips Fidelio L3: uitstekende koptelefoon wordt genekt door zijn prijs

Die bijbehorende Philips Headphones-app geeft je voldoende opties, maar zit niet heel lekker in elkaar. Zeker wanneer je deze applicatie vergelijkt met de Bose-en Sony-app die simpelweg uitstekend in elkaar zitten. Het ziet er gewoon allemaal niet zo strak uit. Teksten zijn bijvoorbeeld niet goed uitgelijnd, animaties ogen vrij traag en sommige opties moeten twee keer aangeklikt worden voor ze ook daadwerkelijk iets doen.

Op het gebied van comfort, dat toch echt een heel stuk belangrijker is, wordt dit overigens wel goedgemaakt. De Philips Fidelio L3 zit namelijk heerlijk op je hoofd. De kussen zijn comfortabel en zorgen ervoor dat je dit product uren achter elkaar kunt gebruiken. Al voelt dat misschien niet zo wanneer je de Fidelio L3 in handen hebt. Het is lastig uit te leggen waar het precies aan ligt, maar het product voelt simpelweg niet aan als een premium product.

Genekt door zijn prijs

Geen product is perfect en wat dat betreft ligt de Philips Fidelio L3 uitstekend in lijn met de concurrentie. Al zijn bepaalde zaken wel echt opvallend te noemen. Zo zijn de microfoons die in de koptelefoon zitten alles behalve goed. In de afgelopen drie weken heb ik al meerdere keren moeten switchen naar andere oordopjes of de microfoon van mijn laptop, omdat ik tijdens online meetings klachten kreeg over het blikkerige, en daardoor onverstaanbare, geluid dat ik produceerde. Feedback die ik ook kreeg wanneer ik de koptelefoon gebruikte tijdens het bellen.

Daarnaast is er een stand op de Fidelio L3 genaamd ‘Bewustzijn’. Ook hier komt de slechte kwaliteit van de microfoons naar voren. Het geluid om je heen is heel hard, schel en alles behalve prettig om naar te luisteren. Best wel jammer, want dit soort functionaliteiten mogen op premium-producten als dit wel op orde zijn.

Het zijn niet de meest vreselijke dingen en zoals ik eerder al aangaf is het product gewoon aan te raden. Maar niet voor de prijs van €349.

Philips Fidelio L3: kopen of laten liggen?

Het prijskaartje van €349 gooit wat mij betreft roet in het eten bij deze goede koptelefoon. De geluidskwaliteit is uiterst indrukwekkend, maar simpelweg gewoon goed. De accuduur van 38 uur hoef ik niet eens te onderbouwen, de Active Noise-Cancellation is uitstekend en het comfort is goed. Al valt de bouwkwaliteit, de microfoons en de mobiele app van Philips wel iets tegen.

Als deze koptelefoon een prijskaartje van €249 had gehad, was dit echt een fantastische deal geweest. Maar voor €349 is er helaas gewoon teveel mis. Je hebt wat dat betreft betere opties op de markt.

Philips Fidelio L3

Philips

6.5Score

Pluspunten

Minpunten

Dat prijskaartjes een product kunnen maken of breken wordt dankzij de Philips Fidelio L3 weer eens duidelijk. De premium koptelefoon is namelijk uiterst prettig in gebruik, heeft een goede geluidskwaliteit en beschikt over prima functionaliteiten. Maar het prijskaartje gooit roet in het eten.

Vorige
Volgende
Reageer op artikel:
Philips Fidelio L3: uitstekende koptelefoon wordt genekt door zijn prijs
Sluiten