loading_img
Mercedes en Bose breken; Red Bull Racing versterkt met Poly
04/06/2022

Mercedes en Bose breken; Red Bull Racing versterkt met Poly

  • Door 3000hits
  • |
  • 135 Keer bekeken

Red Bull Racing is een samenwerking aangegaan met Poly, een gigant in de communicatietechnologie, om het team te voorzien van de beste apparatuur om digitaal te communiceren tijdens het F1-seizoen. Misschien ziet Red Bull een kans, nadat Mercedes brak met Bose.

Red Bull gaat nieuwe samenwerking aan

In een persverklaring zegt het team van Max Verstappen dat hoewel een overwinning in de Formule 1 vaak wordt geboekt door bliksemsnelle reacties vanuit de cockpit en vanaf de pitmuur, het team net zo goed afhankelijk is van haar vaardigheid om goede verbinding te hebben tussen en met elk aspect van het racebedrijf; tussen coureur en monteur, garage en fabriek en tussen de verschillende afdelingen. Om dit proces te verbeteren gaat Red Bull de samenwerking aan met nieuwe partner Poly.

Teambaas Christian Horner is verheugd over de nieuwe partner van de renstal: “Poly’s uitstekende materiaal voor audio-, stem- en videocommunicatie zal ons helpen om dat competitieve geest te vinden die we nodig hebben om te winnen." Gezien hoe nipt het vorige seizoen was tussen Mercedes en Red Bull Racing, zou een storing over de boordradio of een verbinding die in het heetst van de strijd niet werkt, desastreuze gevolgen kunnen hebben.

Wie wint de 'communicatiestrijd'?

Mercedes en Bose breken; Red Bull Racing versterkt met Poly

De nieuwe samenwerking is een goed moment om eens stil te staan bij de ongelofelijke onfeilbare techniek die de F1-teams om zich heen hebben als het aankomt op communicatie. Red Bull Racing ziet misschien in dat het mogelijk een klein voordeel kan opleveren ten opzichte van rivaal Mercedes. Aan het begin van 2022 werd duidelijk dat de Duitse renstal namelijk de sponsoren Bose en Epson gaat verliezen en daarom ook op zoek is naar nieuw materiaal. Toto Wolff sloeg zijn Bose-koptelefoon kapot nadat hij zag dat Lewis Hamilton op de auto van Verstappen reed in Jeddah. Miljoenen mensen zagen het logo van het merk goed in beeld. Toch besloot het technologiebedrijf om de sponsorsamenwerking met Mercedes die sinds 2015 liep te stoppen. Dat Wolff een koptelefoon kapot sloeg, had daar niets mee te maken.

Video player

Meer video’s