loading_img
LG toont 9.1.5-Soundbar met 810W-output en centrale, omhoog gerichte driver
21/07/2022

LG toont 9.1.5-Soundbar met 810W-output en centrale, omhoog gerichte driver

  • Door 3000hits
  • |
  • 82 Keer bekeken

LG heeft de Soundbar onthuld, een soundbar die geleverd wordt met een subwoofer en twee losse speakers. In totaal heeft de Soundbar vijf omhoog gerichte drivers, waarvan drie in de soundbar zelf. De soundbar heeft een centrale, omhoog gerichte driver, voor het eerst in een LG-soundbar.

Deze omhoog gerichte drivers weerkaatsen het geluid vanaf het plafond weer naar beneden en zorgen volgens LG voor een meer ruimtelijk geluid dan wanneer er minder omhoog gerichte speakers gebruikt zouden worden. De twee losse meegeleverde speakers die achterin een ruimte geplaatst dienen te worden, krijgen daarnaast twee drivers extra. Daardoor hebben deze speakers nu drie zes kanalen; twee aan de voor- en zijkanten en eentje naar het plafond gericht.

Die twee speakers moeten door de extra drivers nu geluid in een straal van 135 graden om de speakers heen kunnen laten horen. Gebruikers hebben volgens het bedrijf daardoor nu meer flexibiliteit als het gaat om waar de speakers geplaatst moeten worden. Dit zou vooral handig zijn in kleinere kamers.

LG toont 9.1.5-Soundbar met 810W-output en centrale, omhoog gerichte driver

De Soundbar, met modelnummer S95QR, is volgens LG daarnaast ook beter geschikt voor grotere ruimtes. De Soundbar heeft namelijk een 'gevoeligere ontvanger' waardoor er een grotere afstand tussen de soundbar, speakers en subwoofer mag liggen, zonder dat dit de geluidskwaliteit ten koste gaat. De subwoofer is daarnaast groter en moet daardoor meer basgeluiden kunnen weergeven.

LG's Soundbar ondersteunt onder meer vrr, allm, LG's Wowcast-wifi-dongle, IMAX Enhanced, AI Sound Pro en kan overweg met LG-tv-afstandsbedieningen. Een prijs en beschikbaarheid maakt LG nog niet bekend. De Soundbar zal op de CES-beurs te zien zijn, evenals andere, nieuwe LG-audioproducten.