loading_img
Levi
06/06/2022

Levi

  • Door 3000hits
  • |
  • 123 Keer bekeken

Mijn naam is Levi Klaassen, ik ben 18 jaar oud. Voorafgaand aan deze review had ik nog geen draadloze oortjes, maar was al wel naar deze op zoek. Ik gebruikte nu een koptelefoon, de JBL Tune 500 BT (dus ook draadloos, red.) waar ik wel tevreden over was, maar ik wilde wat anders na een tijdje. Het was ook niet altijd even gunstig om een koptelefoon te dragen en daarom werd wel de behoefte naar draadloze oortjes groter.

Ik was dus al een tijdje op zoek waarna ik de oproep tegenkwam van HIFI.nl over de JBL LIVE PRO+ TWS en ik me gelijk had aangemeld. De oortjes zagen er in de artikelen goed uit en ik had alleen maar goede ervaringen met JBL gehad voorheen dus de keuze was snel gemaakt en gelukkig werd ik ook uitgekozen.

Uitpakken

De oortjes met alle accessoires waren erg mooi tetrisachtig ingedeeld in het doosje waarin ze aankwamen, dit was wel al een dingetje dat mij gelijk opviel toen ik het uitpakte. Vervolgens was het vrij eenvoudig wat er moest gebeuren om ze te kunnen verbinden en welke app je kon downloaden voor de oortjes. Nadat dit eenmaal gelukt was had ik wel moeite met alle functies van de oortjes uit te vinden. Ik had dan bijvoorbeeld dat de oortjes op pauze gingen als ze niet meer in je oor zaten, dit gebeurde dan ook als ik ze soms nog wel in mijn oor had zitten. Dit duurde wel even voordat ik door hoe ik dat moest veranderen op het begin. Het geluid was wel meteen al top.

Hierna was ik bezig met de ambient sound regelaar en de ruisonderdrukking. Hier worstelde ik nogal mee, omdat beide functies af en toe vanzelf aan of uit gingen. Dit zegt niks over het feit dat functies dus wel goed werken als ze eenmaal aan staan. Dit probleem was later wel opgelost door de oortjes andere functies te geven als ik ze aanraakte/aantikte.

Muziek

Levi

Het eerste nummer dat ik afspeelde op de oortjes was Not Afraid van Eminem. Na een tijdje heb ik andere eartips ingedaan, de oortjes zaten niet slecht maar door een kleinere eartip op de oortjes te zetten zaten ze toch weer steviger. Met dit vervangen had ik wel helaas 1 eartip gescheurd die ik eraf wilde halen, dus wees voorzichtig. De muziek die ik er zoal mee luister is Pop, HipHop, R&B, Soul en af een toe Housemuziek om de bas goed aan te voelen. Ik heb ook gebruik gemaakt van de equalizer waarmee je zelf dat soort dingen als de bas kan aanpassen. Deze optie werkte erg goed en was ik ook zeer zeker erg blij mee.

De oortjes verbinden moeiteloos door de dag heen als je ze uit het doosje haalt. Ik gebruik de oortjes bij vrijwel alles wat ik doe en ze vallen er zelden uit, daarvoor moet je wel je best doen als het ware dus als je een beetje oplet blijven ze altijd wel zitten. In de regen heb ik ze ook gebruikt en dat geeft ook geen moeilijkheden met het geluid of het blijven zitten in je oor.

Oordeel

Voordat ik deze oortjes binnen kreeg luisterde ik al meer dan 90.000 minuten op Spotify, en dan heb je nog niet eens Sound Cloud, telegram of youtube meegerekend. Door deze oortjes zal dit aantal ongetwijfeld toenemen. De oortjes maken het veel gemakkelijker en comfortabeler om te luisteren op bijna elk moment. De prijs voor deze oortjes vind ik het zeker waard. Dit vond ik het op het begin dat ik de oortjes gebruikte niet, het is even wennen als je nog nooit draadloze oortjes hebt gehad maar als je eenmaal gewend bent kan je niet meer zonder.