loading_img
Hoekstraat en Kallestraat tijdelijk afgesloten vanaf 15 november (Lochristi) | Het Nieuwsblad
13/04/2022

Hoekstraat en Kallestraat tijdelijk afgesloten vanaf 15 november (Lochristi) | Het Nieuwsblad

  • Door 3000hits
  • |
  • 214 Keer bekeken

Ondanks de aangepaste planning zullen de werken aan de Gentsesteenweg (N70) biet afgerond zijn eind 2020. “De bemaling en het filteren van het grondwater vraagt extra tijd, waardoor de werken langer zullen duren dan voorzien”, luidt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer. De belangrijkste werken zullen voor de kerstvakantie voltooid worden, zodat bewoners en handelaars bereikbaar zijn. De finale asfaltlaag komt er pas in maart..Hoekstraat en Kallestraat tijdelijk afgesloten vanaf 15 november (Lochristi) | Het Nieuwsblad Hoekstraat en Kallestraat tijdelijk afgesloten vanaf 15 november (Lochristi) | Het Nieuwsblad

Vanaf 15 november wordt de Hoekstraat afgesloten voor werken aan de riolering ter hoogte van nr.67. De ontsluiting zal verlopen via Ruilare (richting Lochristi) of Doorslaarstraat (richting Lokeren) in noordelijke richting. De aangelanden ten zuiden van nr. 67 ontsluiten via de N70. Deze werken zullen vermoedelijk eind 2021 afgewerkt zijn.

Hoekstraat en Kallestraat tijdelijk afgesloten vanaf 15 november (Lochristi) | Het Nieuwsblad

Eind november volgen er werken ter hoogte van Hoekstraat 77 en voorziet men nog een aanpassing van de riolering ter hoogte van Hoekstraat 37/Tuinwijk 2. Deze werken vinden vooral plaats in de berm zorgen slechts voor beperkte hinder in de Hoekstraat. De Tuinwijk blijft steeds bereikbaar vanaf de Hoekstraat.

De riolering in de Kallestraat en de Kantschoolweg zal eind deze week afgewerkt zijn. Er is al gestart met het plaatsen van kolken. Daarna wordt verder gewerkt aan de lijnvormige elementen (kanten van de weg) en aansluitend wordt de fundering geplaatst. De onderlaag van het asfalt is voorzien voor het einde van het jaar.

Vanaf januari 2022 zullen de opritten, de voetpaden en de bermen afgewerkt worden. De werken aan het pompstation Kallestraat starten half november ook opnieuw op.De Kallestraat wordt hier volledig afgesloten. De Kallestraat en Kantschoolweg kunnen via de Tuinwijk naar de Hoekstraat ontsluiten.

Peter Esprit