loading_img
Ghost of Tsushima Director's Cut: geweldige game nu nog completer
04/08/2022

Ghost of Tsushima Director's Cut: geweldige game nu nog completer

  • Door 3000hits
  • |
  • 115 Keer bekeken

Bekende elementen, maar fris en nieuw genoeg

Het eiland komt op éénderde van Ghost of Tsushima beschikbaar, en kan zowel tijdens het hoofdverhaal worden gespeeld als naderhand. Iki Island staat in tegenstelling tot het eiland Tsushima niet zo positief tegenover samoerai, en dus moet Jin zich opnieuw bewijzen.

Het eiland biedt nieuws in alles van omgeving en begroeiing tot bewoners, dier en mens. Witte rotsen aan een blauwe zee, grote wolken met meeuwen boven gekleurde bloemenvelden, bewoond door wilde katten (die je kan aaien) en apen met rode gezichten. Inwoners zijn alles van piraten tot rovers, groepen waar samoerai Jin tijdelijk vrede mee moet sluiten onder het mom van 'de vijand van mijn vijand is mijn vriend'.

Ghost of Tsushima Director's Cut: geweldige game nu nog completer

Het beklemmende gevoel dat Jin op het eiland zonder echte bondgenoten geeft, maakt dat Iki Island wat rechtlijniger voelt dan het grotere hoofdeiland. Maar niet te veel: de nieuwe setting wordt compleet gemaakt door nieuwe zij-verhalen waar spelers nieuwe harnassen mee kunnen vrijspelen, nieuwe aanvallen die zijn vrij te spelen en nieuwe manieren om de grappling-hook te gebruiken.