loading_img
Eerste indruk: Sony's nieuwe draadloze oordoppen klinken top
14/04/2022

Eerste indruk: Sony's nieuwe draadloze oordoppen klinken top

  • Door 3000hits
  • |
  • 187 Keer bekeken

Geluid

Het geluid dat eruit komt is echt heel goed. De muziek klinkt heel 'punchy' en de verschillende lagen in de muziek zijn goed te horen. De kwaliteit is goed te vergelijken met de koptelefoonversie van deze oordoppen (WH-1000XM4). Natuurlijk is het karakter van het geluid bij een over-ear koptelefoon anders, maar ik zou niet zeggen dat het geluid van de in-ears onderdoet. Het is dus een kwestie van smaak.

Ook vergeleken met de uitstekende JBL Live Pro+ oordoppen die 100 euro goedkoper zijn presteert het setje oortjes van Sony een stuk beter met meer details. Dus je hoort letterlijk waarvoor je betaalt. Dankzij een nieuwe chip ondersteunen de oordoppen nu ook het audioformaat High-Resolution Audio Wireless (LDAC), als je luistert via een Android-toestel. Daar is meer rekenkracht voor nodig omdat de hoeveelheid data tot wel drie keer groter is dan bij 'normale' bluetooth-audio.

Eerste indruk: Sony's nieuwe draadloze oordoppen klinken top

Wel valt het geluid dat de Sony-microfoon opvangt tegen. Je bent prima te verstaan, maar met de JBL's ben je nóg beter verstaanbaar.