loading_img
Elektrische steps en e-bikes blijven illegaal in New York Gerelateerde artikelen
22/02/2022

Elektrische steps en e-bikes blijven illegaal in New York Gerelateerde artikelen

 • Door 3000hits
 • |
 • 224 Keer bekeken

Door Sven Van Herck -

In de Amerikaanse staat New York blijven elektrische steps en e-bikes voorlopig nog steeds illegaal. De gouverneur vetode een wetswijziging.

Advertentie

Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York in de Verenigde Staten, heeft alle hoop van deelstepbedrijven zoals Bird en Lime om zich te vestigen in de populaire metropool en de daarrond liggende gebieden tenietgedaan met een simpel veto. De nieuwe wet werd nochtans met een enorme meerderheid goedgekeurd. Elektrische steps en e-bikes (zoals de Cowboy 2019) blijven zo technisch gezien nog steeds illegaal in de hele staat.

Absolute meerderheid was voor

In juni werd een aanpassing van de wetgeving met een grote meerderheid goedgekeurd in de Senaat. Dat gebeurde met een stemresultaat van 56-6. Ook het Assembly van de staat New York keurde de aanpassing goed met een stemresultaat van 137-4. De wet werd echter niet meteen doorgestuurd naar Cuomo uit vrees dat hij in de weg zou staan van het implementeren ervan. Die vrees leek gegrond, want hij sprak zijn veto uit tegen het wetsvoorstel. Nochtans bleek Cuomo voorstander van de aanpassing in het verleden, maar een persoonlijk conflict tussen Cuomo en een van de sponsoren van de wetgeving bleek reden genoeg om een veto in te roepen. Officieel liet Cuomo weten dat vooral het gebrek aan een verplichte helmwetgeving en andere veiligheidsredenen voor het veto hebben gezorgd.

Boetes voor fietskoeriers

Het veto zal vooral een negatief effect gaan hebben op fietskoeriers die in de staat New York hun brood proberen verdienen. Velen van hen rekenen voor het leveren van take-out en andere pakjes immers op hun elektrische fiets, maar momenteel zijn deze dus illegaal. Dit zorgt ervoor dat zij beboet kunnen worden met bedragen tot 500 dollar en hun fiets kan zelfs in beslag genomen worden tot die boetes betaald zijn. Het helpt bovendien niet dat agenten in de staat het specifiek gemunt lijken te hebben op de koeriers.

Bird en Lime teleurgesteld

Bird en Lime lieten weten teleurgesteld te zijn in de beslissing van de gouverneur, maar ze blijven ook hoopvol dat er een oplossing uit de bus zal komen in het nieuwe jaar, zodat micro mobility zich ook in New York zal gaan kunnen ontwikkelen. Ook in Nederland zijn elektrische steps nog steeds illegaal.

Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.edit

Cowboy 2019 e-bike review: Heerlijk fietsen, zonder moeite

Door Sven Van Herck -Een elektrische fiets, is dat wel iets voor iemand van mijn leeftijd? Absoluut! Dat bewijst Cowboy, een Belgische start-up en producent van de Tesla onder de e-bikes. edit

Cannondale Quick Neo EQ review: de e-bike voor elke gelegenheid

Door Sven Van Herck -Ben je op zoek naar een e-bike die volledig uitgerust komt met alle accessoires die je nodig hebt voor een heerlijk ritje door de stad of het bos? Dan kan de Cannondale Quick Neo EQ je helpen.FacebookWhatsAppEmailTwitterLinkedinPinterest
  Sven Van HerckSven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.

  GERELATEERDE ARTIKELENMEER VAN DEZE AUTEUR

  Belgische e-bike merk Cowboy haalt 80 miljoen dollar op in nieuwe kapitaalronde

  Elektrisch rijden: op waterstof of batterijen?

  Tesla blijft recordwinst boeken in vierde kwartaal

  VS vraagt Tesla om meer informatie over gamen tijdens het rijden

  Volkswagen en Bosch bouwen samen platform voor autonoom rijden

  Elektrische Fiat Panda moet vooral betaalbaar worden

  Volg ons

  8,740FansLike748VolgersVolg5,068VolgersVolg191AbonneesAbonneer

  Recente artikelen

  TechPulse techdeals: 5 meest opvallende deals

  Weekoverzicht #4: Ikea Starkvind review & België loopt achter

  Barco ClickShare Present C-10 review: draadloos presenteren in één klik

  Nu op TechPulse Premium

  DDoS-aanvallen: hoe bedreigen zeje website en wat doe je...

  Het verslavende algoritme van YouTube

  6 trends voor cybercriminaliteit in 2022

  TechPulse Business

  Global 500: Apple meest waardevolle merk, TikTok beste nieuwkomer

  Op bezoek in het Cyber Experience Center van Orange Cyberdefense

  Apple overschrijdt (kort) magische grens van 3 biljoen dollar