loading_img
Nederlanders met veel te zware caravan over de grens
11/05/2022

Nederlanders met veel te zware caravan over de grens

  • Door 3000hits
  • |
  • 151 Keer bekeken

De caravans worden gebruikt als rijdende pakezel.

We gaan op vakantie en nemen mee.. 50 potten pindakaas, 20 potten pasta en de complete kledingkast kan ook nog wel mee. Althans, dat lijkt de gedachtengang te zijn van veel Nederlanders die vertrekken naar de vakantiebestemming met een caravan.

De ANWB staat jaarlijks bij de Belgische grensovergang Hazeldonk klaar om caravanrijders te voorzien van een vrijwillige check. Men kan de caravan laten wegen en controleren door aanwezige experts. Veel Nederlanders deden dit en dat is misschien maar goed ook. De ANWB moest triest genoeg concluderen dat meer dan de helft van de caravans te zwaar beladen waren. Er waren zelfs gevallen waarbij de caravan honderden kilo’s meer gewicht met zich meedroeg dan toegestaan.

Let wel, dit zijn gevallen waarbij mensen de caravan lieten checken. Er zullen genoeg Nederlanders met een veel te zware caravan zijn doorgereden. Eigenwijze ome Henk die zeker weet dat zijn zaken in orde zijn en consorten.

Nederlanders met veel te zware caravan over de grens

Niet alleen een te zwaar beladen caravan waren het geval bij de checks. Ook versleten banden waren aan de orde. Bij diverse aanhangwagens was het rubber zo versleten dat de banden per direct vervangen moesten worden om nog veilig verder te kunnen rijden. Naast banden controleerde de ANWB ook op vloeistoffen en verlichting.

Ook interessant!

Nieuwste artikelen