loading_img
Bluetooth gadgets uit 2021 die je niet wil missen - XGN.nl
12/04/2022

Bluetooth gadgets uit 2021 die je niet wil missen - XGN.nl

 • Door 3000hits
 • |
 • 152 Keer bekeken

Bluetooth gadgets uit 2021 die je niet wil missen - XGN.nl

 • Home
 • Games
 • Reviews
 • Netflix
 • Game Releases
 • Door Sascha Timmerman op zondag 10 oktober, 2021 om 11:00

  Er zijn enorm veel Bluetooth apparaten, van koptelefoons tot mini beamers. Hier zijn vijf leuke Bluetooth apparaten uit 2021 voorbij die het leven makkelijker (of juist moeilijker) maken en die je niet wil missen.

  Ray-Ban

  Ray-Ban glasses

  Facebook is samen met Ray-Ban een bril gaan ontwikkelen, de zogeheten Ray-Ban Stories. Niet zomaar een bril, maar eentje die muziek afspeelt en telefoongesprekken afneemt. De bril is verkrijgbaar als zowel een zonnebril en een normale bril. Ook kan hij op sterkte worden afgesteld, zodat zelfs mensen die al een bril dragen de Ray-Ban Glasses kunnen gebruiken.

  Maar hoe handig is zo een zonnebril met speakers? Voorlopig zullen ze waarschijnlijk niet de oordopjes vervangen, aangezien er geen noise cancelling optie in zit. De audio is daarentegen verbazingwekkend goed voor een zonnebril, zolang je hem maar op een redelijk rustige plek gebruikt. In een drukke winkel of trein is naar muziek luisteren namelijk storend voor de mensen om je heen. Desalniettemin is het natuurlijk wel erg gaaf om met een zonnebril muziek af te spelen of telefoongesprekken te houden.

  In de zonnebril zitten namelijk drie microfoons. Ook kan de bril een foto maken, aan beide hoeken van de bril zit namelijk een camera. Hiermee kan je ook een video van maximaal 30 seconden maken. Met een speciaal doosje laad je de smart glasses op en bij een volle accu gaat hij ongeveer zes uur mee.

  SleepPhone

  SleepPhones

  Slaap is één van de belangrijkste dingen die een mens gezond en fit houdt. Maar in slaap vallen is soms wel een dingetje. Natuurlijk, na een fysiek zware dag is in slaap vallen niet zo moeilijk, maar wanneer je erg weinig gedaan hebt of over iets aan het piekeren bent, is het soms wel eens lastig om in slaap te vallen.

  Muziek of ASMR kan hierbij helpen, maar om nou oortjes in te doen of geluid op je telefoon af laten spelen is vaak niet erg prettig. Gelukkig heeft de website SleepPhones hieraan gedacht en is met een zogeheten SleepPhone gekomen. Dit is een soort hoofdband die je om je hoofd heen doet en daarin zitten speakers. Deze kan je via bluetooth met je telefoon verbinden en zo kan je dus tijdens het slapen naar muziek of rustgevende audio luisteren.

  Bluetooth gadgets uit 2021 die je niet wil missen - XGN.nl

  Het is ook erg prettig voor mensen die van elk geluidje wakker worden. De één vindt met regen slapen bijvoorbeeld erg prettig, maar de ander heeft tijdens een flinke bui moeite om in slaap te komen. Hiermee kan je dat probleem dus makkelijk verhelpen.

  HyperX

  Hyper X Cloud II

  Een gaming headset is ideaal tijdens het gamen. Zo weet je namelijk altijd waar schoten of voetstappen vandaan komen en heb je een voordeel ten opzichte van je tegenstanders. Het is helemaal fijn als je daarvoor niet omringd hoeft te worden door draden, wat geen probleem meer is met de Hyper X Cloud II. Je hoeft alleen maar een USB-ontvanger in de PC of console te doen en de headset verbindt automatisch met het apparaat in kwestie. De 7.1 Surround Sound zorgt daarnaast voor een ruimtelijk effect, dit geeft een indrukwekkend effect tijdens het gamen en het kijken van films. Een nadeel is wel dat de 7.1 Surround Sound alleen werkt op PC, dus niet op Xbox of PlayStation.

  Het fijne van een draadloze headset is dat je bovendien makkelijk een uitstapje kan maken naar de keuken voor een snack of de badkamer voor een snelle boodschap, zonder dat je de headset af hoeft te doen. Ook kan je de microfoon van de headset verwijderen, zodat je hem ook kan meenemen als normale koptelefoon op reis. Je kan hem dan met Bluetooth aan je telefoon koppelen. De headset sluit geluid bovendien goed af, waardoor je anderen er niet mee stoort wanneer je de headset gebruikt in het openbaar vervoer.

  JBL

  JBL Live Pro+

  JBL staat bekend om haar gadgets die rond muziek draaien. Oordopjes, koptelefoons, speakers en ga zo maar door. Als het op muziek aankomt heeft JBL voor ieder wat wils in huis. JBL heeft ook net een nieuwe versie van haar draadloze oortjes aan de collectie toegevoegd: de JBL Live Pro+.

  De oordopjes hebben een Smart Ambient en een Adaptive Noise Cancelling optie. Die eerste zorgt ervoor dat je je omgeving nog gewoon hoort terwijl je muziek draait en die laatste optie zorgt ervoor dat je juist niks anders dan de muziek hoort. Een goede optie wanneer je met muziek aan het studeren bent, maar je kan de oordopjes dus ook gebruiken op straat en auto's nog horen aankomen.

  De oordopjes zijn daarnaast geschikt om mee te bellen. Er zitten vier microfoons in, waardoor je altijd goed te verstaan bent. Er zit zelfs een stemassistent bij, zodat je alleen maar een commando hoeft te zeggen in plaats van op knopjes te drukken. Uiteraard kan je ook op het oordopje tikken om commando’s uit te voeren als je liever niet tegen een onzichtbare assistent wil praten. De JBL Live Pro+ laadt draadloos op en wanneer ze opgeladen zijn gaan ze maar liefst 28 uur lang mee.

  Samsung

  Samsung Galaxy Watch 4

  Smartwatches worden steeds populairder. De moderne horloges die door verschillende bedrijven gemaakt worden laten naast de tijd ook andere handige informatie zien. Zo kan je je hartslag meten, notificaties van je telefoon ontvangen en ga zo maar door. Ook Samsung doet al jarenlang mee aan deze trend en heeft nu een vervolg op hun Smartwatch 3 uitgebracht: de Samsung Galaxy Watch 4. De smartwatch is te verkrijgen als normaal en als Classic model. Bij de Classic is deze van roestvrij staal gemaakt en bij de ander van aluminium.

  Hoewel de Samsung Galaxy Watch 4 via elke Android smartphone te gebruiken is, heb je niet met elk model toegang tot alle functies. Alleen op smartphones van Samsung zelf kan je optimaal gebruikmaken van de features van de smartwatch, hoewel een ander Android model niet voor een uitgeklede ervaring zal zorgen. De Samsung Galaxy Watch 4 is alleen niet te koppelen aan iPhones en Huawei smartwatches.

  De GPU, de accu en het besturingssysteem zijn de grootste verschillen met de voorganger van de Galaxy Watch 4. Samsung heeft er namelijk voor gekozen om over te stappen op een variant van Google Wear, in plaats van haar eigen OS. Door de verbeterde accu gaat de smartwatch ongeveer 40 uur mee wanneer hij volledig opgeladen is. Binnen een half uur laat het horloge ongeveer tien uur erbij op. Het scrollen in het horloge gaat door de betere GPU ook veel soepeler. Al met al levert dit horloge een stijlvolle ervaring, terwijl je ondertussen een heel scala aan opties op je pols hebt.

  BluetoothApparaten2021GadgetsKoptelefoon Loading...Deel op FacebookTweet eroverStuur via WhatsappStuur via Whatsapp© 2005 - 2022 Alle rechten voorbehouden.
 • Community

 • Instagram
 • Facebook
 • Twitter
 • RSS
 • Over XGN

 • Over XGN
 • Contact
 • Privacy Policy
 • Redactie
 • Populair

 • Games
 • Game Releases
 • Game Reviews
 • Nieuw op Netflix
 • Partners

 • XGN.es
 • Games Headliner
 • OpenCritic