loading_img
Apple brengt update uit voor AirPods Pro en Max met Find My-netwerkfuncties
15/04/2022

Apple brengt update uit voor AirPods Pro en Max met Find My-netwerkfuncties

  • Door 3000hits
  • |
  • 187 Keer bekeken

Apple heeft een firmware-update uitgebracht voor de AirPods Pro en AirPods Max, waarbij ze toegevoegd kunnen worden aan het Zoek Mijn-netwerk. Zo kunnen gebruikers verloren apparaten terugvinden via bluetooth-signalen van andere gebruikers.

De twee AirPods-producten konden via lokale Bluetooth-signalen gevonden worden met de Zoek Mijn-functie, maar nu kunnen ze volgens Apple ook worden toegevoegd aan het grotere Zoek Mijn-netwerk. Met deze functie kunnen apparaten van andere gebruikers verloren apparaten detecteren met Bluetooth-signalen en zo bepalen waar een verloren apparaat ongeveer ligt.

Met deze informatie krijgen gebruikers een ruwe inschatting van waar hun verloren apparaat is, waardoor ze binnen bluetoothbereik van dat apparaat kunnen komen. Daarna kunnen ze bijvoorbeeld geluid afspelen om de verlopen koptelefoon te kunnen vinden.

Apple brengt update uit voor AirPods Pro en Max met Find My-netwerkfuncties

Apple zei deze functie naar de twee AirPods-apparaten te willen brengen, maar stelde deze ondersteuning vorige maand uit en zei toen deze functie 'later deze herfst' beschikbaar te willen stellen. Een Twitter-gebruiker bevestigt de AirPods-apparaten aan het grotere Vind Mijn-netwerk toe te kunnen voegen. De reguliere AirPods krijgen geen ondersteuning voor de nieuwe Find My-netwerkfuncties. Voor Find My is iOS 15 nodig.

Afbeeldingen via Twitter-gebruiker Ste Moseley.