loading_img
Andere speakers ,Teufels? - Alpha-Audio
03/05/2022

Andere speakers ,Teufels? - Alpha-Audio

  • Door 3000hits
  • |
  • 193 Keer bekeken

Hallo,

Op dit moment hebben we in de woonkamer een bose soundtouch 520 set. Dit hangt er nu een jaar of 6-7. En bevalt prima. Echter mis ik een lekker stukje muziek draaien, achter grond muziek. Het klinkt daar gewoon niet goed genoeg meer voor naar mijn mening. Dit is pas gaan opvallen toen we een soundtouch 30 iii in huis haalde voor op de slaapkamer. Voor films, tv etc is het perfect.In het verleden was het voor ons ook belangrijker de films / series /tv. Nu met thuis werken is het ook fijn een goed stukje achtergrond muziek.Nu weet ik dat je moet luisteren voor andere speakers. Want wat ik goed vind, vind een ander bagger en vice versa.

Ik ben erg gecharmeerd van de Teufel ultima 40 mk3. Wat ik ervan lees krijg je veel speaker voor relatief weinig geld. Moet ik er eerlijk bijzeggen dat 400,- voor ons nog steeds serieus geld is.Ik heb de review hier gezien en nog een paar andere reviews. En meeste zijn lovend op de lage prijs en het geluid wat eruit komt. Er is altijd een maar.Maar, deze speakers moeten een stuk vanaf de muur staan begrijp ik dat goed?Onze kamer is niet bijzonder klein, maar speakers 60cm van de muur af is no go. Dat word een echtscheiding. Lost wel het probleem op.. Maar goed alimentatie kost ook wat.Ik weet niet of er ervaring is als je deze speaker dichterbij de muur zet dan geadviseerd?

Andere speakers ,Teufels? - Alpha-Audio

Nu hebben ze ook bij Teufel de T500. Op papier zouden die dichterbij de muur kunnen staan. Of vlak tegen de muur zelfs. Deze speakers zijn wel meer als de helft duurder, 799 (t500) vs 399 (40mk3). Dat is een flink stap. Ik vind de Ultima 40 mooier om te zien, maar goed mooier en geen goed geluid is ook niet handig. Ervaring mee?

Ik heb nog een Pioneer versterkertje staan vsx-329-k. Daarop komen ze voorlopig.Bedoeling is dat we eerst beginnen met stereo. En dan wellicht gaan uitbreiden over tijd. Ander versterkertje, achter speakers, center. etc. Niet alles in 1 keer. Beetje hobbyén

Ik ben niet getrouwd met Teufel natuurlijk. Mijn referentie kader is nogal beperkt op speaker merken.

Een beginnende hobbyist.