loading_img
4 manieren om muziek te luisteren terwijl de iPhone 7 oplaadt
11/06/2022

4 manieren om muziek te luisteren terwijl de iPhone 7 oplaadt

  • Door 3000hits
  • |
  • 75 Keer bekeken

Het schrappen van de traditionele koptelefoonaansluiting is voor veel mensen nog steeds een lastige drempel om overheen te stappen. Hoe kun je bijvoorbeeld de iPhone 7 opladen terwijl je naar muziek luistert? Daar zijn vier oplossingen voor.4 manieren om muziek te luisteren terwijl de iPhone 7 oplaadt 4 manieren om muziek te luisteren terwijl de iPhone 7 oplaadt

Lees verder na de advertentie.

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 7 opladen terwijl je muziek luistert

Nu de 3,5mm-aansluiting verdwenen is, krijgt de Lightning-poort van de iPhone het drukker dan ooit. In de doos van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zit een setje oortelefoons die je rechtstreeks op deze poort aansluit. Geen probleem, tot je het toestel ook wil opladen.

Lees ook: Om deze redenen schrapt Apple de iPhone 7 koptelefoonaansluiting

1. Draadloze oordopjes (AirPods)

4 manieren om muziek te luisteren terwijl de iPhone 7 oplaadt

De meest voor de hand liggende oplossing voor dit ongemak is niet de goedkoopste. Met de komst van de iPhone 7 is dit het uitgelezen moment om de overstap te maken naar een bluetooth-koptelefoon. Dit kunnen de prijzige AirPods zijn van Apple, maar er zijn meer dan genoeg alternatieven die een stuk goedkoper zijn en precies hetzelfde doen. Hierdoor zit je niet meer met een kabel verbonden aan je iPhone, en kun je het toestel ook probleemloos opladen.

2. Lightning adapter

Als je geen fan bent van bluetooth-oortjes en ook geen dock van Apple nodig hebt is dit het beste alternatief. Deze Lightning-adapter van Belkin geeft je iPhone 7 in feite een extra poort, zodat je tegelijk de Lightning EarPods en oplaadkabel met het toestel kunt verbinden. Deze adapter is voor 39,99 euro verkrijgbaar via de website van Belkin. Het nadeel ervan is dat je natuurlijk weer een extra kabeltje hebt om met je mee te nemen.

Steun iPhoned

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

3. Apple Lightning Dock

Apples topman Phil Schiller heeft ook een oplossing. In een mailtje aan een klant stelt hij voor om het Apple Lightning Dock te gebruiken. Dit accessoire kan je iPhone opladen en heeft een eigen koptelefoon-ingang. Deze methode komt alleen van pas als je op een vaste plek blijft tijdens het luisteren, omdat je dit dock niet zo gemakkelijk met je meeneemt. Het Lightning Dock is voor 59 euro verkrijgbaar in de Apple Store, in kleuren die aansluiten bij alle varianten van de iPhone 7.

4. iPhone speakers

Nu de iPhone 7 en iPhone 7 Plus stereospeakers hebben, klinkt de muziek uit het toestel mooier dan ooit. Zonder koptelefoon naar muziek of een podcast luisteren is dan ook helemaal niet zo’n gek idee. Bovendien laden we onze iPhone in negen van de tien gevallen op als we thuis zijn, een prima locatie om via de iPhone 7-speaker te luisteren zonder dat je er andere mensen mee lastigvalt.

Lees het laatste nieuws over Apple