loading_img
Zo ziet stemmen er in coronatijd uit in Woerden - indebuurt Woerden
01/06/2022

Zo ziet stemmen er in coronatijd uit in Woerden - indebuurt Woerden

 • Door 3000hits
 • |
 • 145 Keer bekeken

Advertentie wordt geladen…

In maart duiken we massaal de stemhokjes in om te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe gaat dat eraan toe in tijden van corona? Zo gaat stemmen in Woerden eruitzien.

Advertentie wordt geladen…

Dat het anders gaat dan we gewend zijn, is vanzelfsprekend. Zo kun je niet alleen op woensdag 17 maart stemmen, maar in een aantal stemlokalen ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart. Deze extra dagen zijn vooral bedoeld voor kiezers die horen tot de risicogroepen.

Woerdenaren van 70 jaar of ouder

Niet iedereen hoeft naar een stemlokaal. Woerdenaren van 70 jaar of ouder kunnen er ook voor kiezen om per brief te stemmen tijdens deze Tweede Kamerverkiezing. Het is ook nog mogelijk om een volmacht te geven aan een andere kiezer.

Volmacht en vooraf een gezondheidscheck

Alle overige Woerdenaren moeten naar een stembureau of kunnen iemand machtigen om voor ze te stemmen. Voorheen mocht een Woerdenaar twee volmachtstemmen uitbrengen. Voor deze Tweede Kamerverkiezing worden dat er drie.

Zo ziet stemmen er in coronatijd uit in Woerden - indebuurt Woerden

Hoe gaat stemmen in coronatijd in zijn werking? Allereerst moet je voordat je naar een stemlokaal in Woerden gaat een gezondheidscheck doen. Deze heb je ontvangen bij je stempas en moet je op de dag dat je gaat stemmen checken. Kun je op een van de vragen ‘ja’ antwoorden? Ga dan niet naar een stemlokaal, maar vraag iemand om voor jou te stemmen middels een volmacht. Is het antwoord op alle vragen ‘nee’, dan mag je gaan stemmen.

Advertentie wordt geladen…

Maatregelen in het stemlokaal

Eenmaal bij het stemlokaal aangekomen, zul je merken dat er speciale maatregelen zijn getroffen. Dit is bedoeld om het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te houden. Hier een overzicht:

Stembureaus in Woerden

Op de website van de gemeente Woerden staat een kaart met daarop alle stembureaus in de gemeente:

Alle details over de maatregelen die zijn getroffen voor de Tweede Kamerverkiezingen lees je op de website van de Rijksoverheid.

Onderwerpen

Deel dit artikel

 • Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.
 • Wie mogen we bedanken?

 • indebuurt, onderdeel van DPG Media, gebruikt uw persoonsgegevens ter verwerking van aangeleverde informatie, ter beantwoording van vragen, voor deelname aan acties en/ of inschrijving voor nieuwsbrieven. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.
 • Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Woerden en blijf op de hoogte van alles over en rondom Woerden.

  Inschrijven