loading_img
Zondag
24/06/2022

Zondag

  • Door 3000hits
  • |
  • 128 Keer bekeken

Vandaag is het zondag. Een wekelijkse rustdag, die wij houden op de zondag, is een opdracht en een geschenk van God. We wijden deze dag in het bijzonder aan de dienst van God. Daarbij is de zondag voor christenen ook een wekelijkse echo van de Paaszondag, waarop Jezus Christus opstond uit de dood. Redenen voor ons om vandaag onze site niet te actualiseren.

Morgen brengen we u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opiniërende artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.

Hoofdredactie Reformatorisch Dagblad

Woord op zondag

Aangezicht

Zondag

„En springt op van vreugde voor Zijn aangezicht…”

Psalm 68:6

Dit lied van David zou je een psalm van extremen kunnen noemen. In de verzen twee tot en met vijf noemt David in ieder vers het aangezicht van God. Zijn vijanden worden voor Zijn aangezicht verstrooid (vers 2), de goddelozen zullen voor Zijn aangezicht vergaan (vers 3) en de rechtvaardigen zullen voor Zijn aangezicht opspringen van vreugde (vers 4 en 5).

Het verschil kan niet duidelijker zijn: God duldt het onrecht niet. Bozen kunnen voor Zijn aangezicht niet bestaan. En juist daarom verheugen de rechtvaardigen zich in Hem.

Kerktijden

Kerkdiensten bij u in de buurt, in Nederland of op uw vakantieadres

Digibron

Kerkelijke en theologische publicaties