loading_img
Revalidatie Reggersoord en Zonnekamp samen verder onder nieuwe naam
10/03/2022

Revalidatie Reggersoord en Zonnekamp samen verder onder nieuwe naam

  • Door 3000hits
  • |
  • 222 Keer bekeken

Zorggroep Noorderboog bouwt momenteel een nieuw revalidatiecentrum in Meppel vlakbij het nieuwe ziekenhuis. Vanaf maart vinden daar alle revalidatie-activiteiten plaats, die nu nog verspreid zijn over Reggersoord in Meppel en Zonnekamp in Steenwijk. Zonnekamp blijft nog wel open voor andere zorg.

Reestdal Revalidatie heeft twee revalidatieafdelingen voor kwetsbare ouderen, met een capaciteit van 64 bedden, ruimte voor dagrevalidatie en ruimten voor paramedische behandeling. Het nieuwe gebouw is samen met het nieuwe Meppeler ziekenhuis in een samen-onder-één-dak constructie gebouwd.

300 namen ingezonden

Revalidatie Reggersoord en Zonnekamp samen verder onder nieuwe naam

Voor het bedenken van de naam werd een prijsvraag uitgeschreven. Ruim 300 namen werden ingezonden, een jury heeft deze naam gekozen. De naam Reestdal Revalidatie werd zelfs vier keer ingezonden. De vier inzenders zijn daarom tijdens de onthulling in het zonnetje gezet.

De naam Reestdal Revalidatie refereert aan de omgeving en op de functie die het gebouw heeft. Het gebouw past door de kleur en bouwvorm in de omgeving. Vanuit het gebouw kijken revalidanten de natuur van het Reestdal in, een natuurgebied naast Meppel.

Lees ook: