loading_img
Bezwaar tegen naam Port Salutstraat in Woerden en dit is waarom
18/07/2022

Bezwaar tegen naam Port Salutstraat in Woerden en dit is waarom

 • Door 3000hits
 • |
 • 136 Keer bekeken

Advertentie wordt geladen…

In Woerden krijgen we in de nieuwe wijk Snellerpoort allemaal heerlijke kaasstraatnamen erbij. Fetastraat, Graskaasstraat, Cheddarstraat en Port Salutstraat. Tegen deze laatste naam heeft iemand een bezwaar ingediend, want ‘deze naam verwijst niet naar een kaassoort, maar naar een merknaam‘, is in een brief aan de gemeenteraad te lezen.

Advertentie wordt geladen…

De Woerdenaar die de brief schreef, biedt meteen ook twee andere suggesties aan voor een nieuwe straatnaam. Namelijk Port-du-Salutstraat (want dat is de oorspronkelijk naam van de kaassoort). Maar volgens de schrijver van de brief maak je dan alsnog reclame voor een merk. De tweede suggestie is Roquefortstraat. “De grondlegger van een heel cluster blauwe schimmelkazen.”

Afwachten

Port Salut is inderdaad een merknaam van de Bel Group, maar we zien de naam ook bij kazen staan van verschillende supermarkten. Hoe dit gaat aflopen? We wachten het antwoord van de gemeente af. Spannend!

Bezwaar tegen naam Port Salutstraat in Woerden en dit is waarom

Lees ook meer in dit AD-artikel of lees de brief aan de gemeenteraad met het bezwaar.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Onderwerpen

Deel dit artikel

 • Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.
 • Wie mogen we bedanken?

 • indebuurt, onderdeel van DPG Media, gebruikt uw persoonsgegevens ter verwerking van aangeleverde informatie, ter beantwoording van vragen, voor deelname aan acties en/ of inschrijving voor nieuwsbrieven. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.
 • Blijf op de hoogte

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Woerden en blijf op de hoogte van alles over en rondom Woerden.

  Inschrijven