loading_img
Vrolijk tekent volgende week koopovereenkomst en wordt eigenaar NAC
20/06/2022

Vrolijk tekent volgende week koopovereenkomst en wordt eigenaar NAC

  • Door 3000hits
  • |
  • 157 Keer bekeken

Aanvankelijk zou er voor het weekend als getekend worden door de beide partijen, maar daar kwam toch enige vertraging in. De verwachting is dat begin volgende week de deal officieel wordt gemaakt. Daarna kan de deal worden voorgelegd aan de RvC, Stichting NOAD en de KNVB. Begin maart zou dan de daadwerkelijke overdracht van de aandelen plaats kunnen vinden.

Karel Vrolijk was al eerder in beeld om de club over te nemen, maar toen nog samen met Supporterscollectief Ons NAC. Nadat er geen akkoord werd bereikt met een Amerikaanse partij zou Vrolijk weer in beeld zijn gekomen, maar nu solo. Hij gaat dan ook alleen de aandelen van de club kopen.

'Vrolijk polst Earnest Stewart en wil nieuw stadion'

Vrolijk tekent volgende week koopovereenkomst en wordt eigenaar NAC

BN DeStem meldt deze avond dat Vrolijk Stewart gepolst zou hebben voor een functie in de leiding van de club. Volgens de krant ziet Vrolijk in de Amerikaan een uitstekende kandidaat. Stewart was eerder technisch directeur bij NAC en speelde van 1996 tot 2003 in Bredase dienst. De laatste drie jaar was hij verantwoordelijk voor het technische beleid van de Amerikaanse voetbalbond.

Daarnaast zou Vrolijk ook een nieuw stadion willen bouwen voor zijn club. Hij zou al plannen hebben ingediend voor de bouw bij de gemeente en heeft zijn ook laten vallen op het voormalige CSM-terrein. Het moet een stadion worden voor 25.000 supporters en 2030 wordt door de krant genoemd als richtjaar.

Vrolijk zou volgens de krant alleen niet kapitaalkrachtig genoeg zijn voor alle investeringen en heeft een internationale partij gevonden om samen te investeren in de bouw van het stadion. Daarnaast zou hij willen kijken naar investeerders en sponsoren om een spelersfonds op te richten.