loading_img
Binnenkijken bij Corina in de Achterstraat: ‘Mijn tweede huis is een buscamper’
22/06/2022

Binnenkijken bij Corina in de Achterstraat: ‘Mijn tweede huis is een buscamper’

  • Door 3000hits
  • |
  • 122 Keer bekeken

Het is altijd tof om te zien hoe mensen wonen. Dit keer gaan we op bezoek bij Corina Koolen in de Achterstraat. Ze woont nog niet zo heel lang in Woerden, maar ze is supertrots op haar appartement in de binnenstad. Binnenkijken bij Corina in de Achterstraat: ‘Mijn tweede huis is een buscamper’ Binnenkijken bij Corina in de Achterstraat: ‘Mijn tweede huis is een buscamper’

Advertentie wordt geladen…

Als we binnenlopen bij Corina horen we opeens een hard geluid. Een hond? “Dat was een nies van de onderbuurman. Je hoort de buren bijna niet vanuit het appartement, behalve als hij niest.”

Goede vibes

Corina woont met haar 7-jarige dochter in het appartement in de Achterstraat. “We wonen hier nu sinds een half jaartje. Oorspronkelijk kom ik uit Brabant, maar ik woon nu al zo’n negen jaar boven de rivieren. Ik woonde hiervoor in Vleuten, maar ik zocht iets in een kleine stad. En Woerden gaf mij goede vibes. Het is historisch, alles is om de hoek en er wonen vriendelijke mensen.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

5

WHAM

In haar woning zien we veel kleuren en textielkunst op de muur. Vooral de WHAM valt op. “Ik heb de opleiding textielkunst gedaan en daar heb ik vrienden gemaakt. Eentje heeft de WHAM gemaakt van quilt, ze is er uren mee bezig geweest. Ik heb denk ik wel tien keer gezegd dat ik ‘m mooi vond. Ze heeft hem later naar mij opgestuurd. Het is opvallend, lekker veel kleur en ik vind het gezellig.” Het woord heeft trouwens niets met de band te maken.

Advertentie wordt geladen…

Shawl en breimachine

Zelf is Corina ook bezig met textielkunst. Ze laat ons een mooie kleurvolle shawl zien. “Die heb ik gemaakt van alle soorten wol die ik heb. Elke kleur wol heeft wel een verhaal en ik weet nog precies waar het vandaan kwam.” Zelf zit Corina graag achter haar breimachine uit de jaren 70.

Binnenkijken bij Corina in de Achterstraat: ‘Mijn tweede huis is een buscamper’

“Ik hou van kleine woonruimtes. Het is makkelijk schoon te houden, knus en overzichtelijk. Ik zit graag op de bank om een boekje te lezen of tv te kijken.” En naast de tv zien we een foto van een taart.

Tekst gaat verder onder de foto >

Foto van een taart

Corina: “Ik werd dit jaar veertig en ik zou samen met iemand anders een groot feest geven. Dat kon helaas niet doorgaan (door de coronamaatregelen, red.). Dus heb ik mijn verjaardag in het klein gevierd. Maar wel met een asociaal grote taart van Karit. Die was onwijs mooi en lekker! M’n zus had er een foto van gemaakt en mijn dochter had nog een mooi lijstje. ‘Dan moet-ie daarin mama’, zei ze. Zo denk ik altijd terug aan die verjaardag en de lekkere taart.”

Tweede huis: buscamper

Ze houdt van haar woning, maar zo nu en dan gaat Corina op stap met haar buscamper. “Begin dit jaar heb ik die gekocht. Het is een oude DHL-bus van de Deutsche Post. De vorige eigenaar had ‘m al half omgebouwd, maar had zich vergist in het vignet. Voor zijn woonplek kreeg de camper een ander vignet dan dat hij dacht. Dus ik kon de bus voor een zacht prijsje overnemen.”

“Mijn man heeft de bus verder omgebouwd. Hij heeft de keuken gemaakt, het gas aangelegd en ga zo maar door. Met mijn dochter kan ik nu wanneer ik wil een weekendje weg. Soms maak ik er een werkvakantie van, gewoon op de camping. Het is een tweede huis.” Heel handig, de buscamper heeft zelfs een achteruitrijcamera.

Tekst gaat verder onder de foto’s van de buscamper >

2

Dank aan zus

Terug naar het appartement in de Achterstraat. Corina is heel trots op haar stulpje en dat heeft ze mede te danken aan haar zus. “Zij is momenteel bezig om te starten als opruimstylist en heeft de hele woonkamer opgeruimd toen ik een paar dagen weg was. Het voelt voor mij nu echt als thuis.”

Kringloopwinkels

Bijna alles in haar woning is tweedehands. Van de bank tot de eettafel. “Ik vind het heel leuk om met mijn zus naar kringloopwinkels gaan. Zij ziet in alles mogelijkheden. Bijvoorbeeld dat roze vitrinekastje. Dat heeft zij helemaal opgeknapt en het ziet er weer geweldig uit.”

Tekst gaat verder onder de foto’s >

13

Dit is geen vrouwenboek

Op een boekenplank zien we een boek met de naam van Corina erop, met de titel: Dit is geen vrouwenboek. “Het boek is gemaakt naar aanleiding van mijn promotieonderzoek. Ik onderzocht waarom mannelijke literaire schrijvers meer prijzen winnen dan vrouwen. Schrijven ze gewoon beter of zit er meer achter.” Het antwoord: er zit meer achter. Je kunt het allemaal lezen in het boek.

Kerstboom en kabouter

In de knusse woning van Corina staat de kerstboom al. Een pluche versie van de Xenos. Hij staat naast lego-bloemen die ze bij Jan’s Steen heeft gehaald. “En de kabouter die ernaast staat, vind ik heel leuk. Normaal staat-ie buiten, maar het wordt nu koud hè. Mijn dochter heeft er een knuffelkat naast gezet met een lintje. Zo lijkt het alsof-ie de kat uitlaat. Leuk toch!”

Oproep: bij welke Woerdenaren mogen we binnenkijken? (en deze leuke stadsgenoten gingen je voor!)

Woon jij op een bijzondere plek in Woerden, een huis met een verhaal of een Woerdens…

Lees meer

We zochten nog veel meer voor je uit…