loading_img
Facebook drukt op pauzeknop voor Instagram Kids - TechPulse
08/06/2022

Facebook drukt op pauzeknop voor Instagram Kids - TechPulse

 • Door 3000hits
 • |
 • 151 Keer bekeken

Door Jens Jonkers -

Facebook stopt tijdelijk met de ontwikkeling van een kindvriendelijke versie van Instagram. Er komen wel nieuwe toezichtfuncties voor ouders.

Advertentie

Instagram kondigde in maart de komst aan van een nieuwe versie van het platform gericht op kinderen jonger dan 13 jaar (10-12 jaar). Instagram Kids, zoals het in de volksmond genoemd wordt, zou de Instagram-ervaring zo veel mogelijk behouden voor kinderen, maar ouders meer controle geven over wat hun kinderen op de app kunnen doen. De zichtbare content zou sterk worden gemodereerd en adverteerders krijgen geen toegang tot het platform. Facebook lanceerde eerder al een Kids-versie van de chatapplicatie Messenger.

De voorbije maanden is duidelijk geworden dat het maatschappelijk draagvlak voor Instagram Kids nog niet erg groot is. Een rapport dat Wall Street Journal recent publiceerde, gooide nog wat olie op het vuur. De krant schreef over een onderzoek dat aantoonde dat het gebruik van Instagram mentale problemen bij jongeren in de hand werkt. Hoewel moederbedrijf Facebook die kritiek pareerde, lijkt het niet het juiste moment te zijn om een social media-app voor jonge kinderen uit te rollen.

‘Instagram Kids is geen slecht idee’

Het bedrijf zet het project daarom voor onbepaalde tijd even on hold. “Critici zeggen dat Instragram Kids een slecht idee is, maar dat is het niet”, schrijft Adam Mosseri in een blog. “De realiteit is dat kinderen online gaan en wij geloven dat kindvriendelijke online ervaringen ontwikkelen de beste oplossing is. YouTube en TikTok hebben die boodschap ook begrepen. Ik heb zelf drie kinderen en hun veiligheid is mijn grootste bezorgdheid.”

Facebook drukt op pauzeknop voor Instagram Kids - TechPulse

Instagram wil deze bezinningsperiode gebruiken om naar de bezorgdheden van ouders en beleidsmakers te luisteren en anderzijds hen te overtuigen van het belang van Instagram Kids. De toekomst voor het kindvriendelijke Instagram-alternatief oogt echter onzeker. Dat betekent niet dat het dochtermerk van Facebook niets zal ondernemen in afwachting. Het bedrijf werkt volop aan nieuwe toezichttools voor ouders om hun tienerkinderen op de ‘volwassenen’ versie van Instagram beter te controleren. Hier zal Instagram binnenkort meer in detail over communiceren aan de buitenwereld.

Kennisgeving: Voor dit product is een JavaScript vereist.FacebookWhatsAppEmailTwitterLinkedinPinterest
  Jens JonkersDeze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

  GERELATEERDE ARTIKELENMEER VAN DEZE AUTEUR

  TechPulse techdeals: 5 meest opvallende deals

  Weekoverzicht #4: Ikea Starkvind review & België loopt achter

  Netflix België: de beste nieuwe films & series voor februari 2022

  Google Chrome test tabblad muten in één klik

  Nieuwe naam Oculus Quest krijgt bakken kritiek

  Universal Control beschikbaar vanaf macOS 12.3 en iOS 15.4

  LAAT EEN REACTIE ACHTER Annuleer reactie

  Please enter your comment!Please enter your name hereYou have entered an incorrect email address!Please enter your email address here

  Volg ons

  8,740FansLike748VolgersVolg5,068VolgersVolg191AbonneesAbonneer

  Recente artikelen

  TechPulse techdeals: 5 meest opvallende deals

  Weekoverzicht #4: Ikea Starkvind review & België loopt achter

  Barco ClickShare Present C-10 review: draadloos presenteren in één klik

  Nu op TechPulse Premium

  DDoS-aanvallen: hoe bedreigen zeje website en wat doe je...

  Het verslavende algoritme van YouTube

  6 trends voor cybercriminaliteit in 2022

  TechPulse Business

  Global 500: Apple meest waardevolle merk, TikTok beste nieuwkomer

  Op bezoek in het Cyber Experience Center van Orange Cyberdefense

  Apple overschrijdt (kort) magische grens van 3 biljoen dollar