loading_img
 Dit zijn de regels voor het vliegen met je drone in het buitenland
04/03/2022

Dit zijn de regels voor het vliegen met je drone in het buitenland

  • Door 3000hits
  • |
  • 223 Keer bekeken

februari 28, 2019 Florence van der VoortNieuws

Is je gemaakte vakantie video met je smartphone of selfiestick niet meer genoeg voor jou? Misschien heb je het al eens gehoord: steeds meer Nederlanders nemen graag hun drone mee op vakantie. Maar wist je dat de regels voor het vliegen met een drone per land verschillen?

Regels voor het vliegen met je drone

Drones zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Afgelopen jaren zijn er enorm veel nieuwe drone modellen op de markt gekomen en dus hebben consumenten een ruimere keuze dan ooit. Maar het vliegen met een drone is niet alleen maar fun. Als je een particuliere vlieger bent zijn er aardig wat regels waar je rekening mee moet houden. Zo mag je niet vliegen in de buurt van vliegvelden. Het gebeurt weleens dat het vliegverkeer bij een luchthaven wordt stilgelegd zodra er een drone is gesignaleerd.

Lees ook dit artikel: Emirates en Boeing lanceren ‘View from Above’

Dit zijn de regels voor je drone in het buitenland

Als je besluit om je drone mee te nemen op vakantie moet je je houden aan de regels van het land waar je met je drone gaat vliegen. In veel landen zijn de regels voor het vliegen met een drone vergelijkbaar met de regels in Nederland. Toch moet je rekening houden met uitzonderingen. Zo mag je in sommige landen pas vanaf een bepaalde leeftijd met een drone vliegen. Ook zijn de regels betreft de grootte en de zwaarte van je drone per land soms verschillend. Als je je niet aan de regels houdt, zijn er landen waar je hoge boetes kan krijgen of kan je drone zomaar ingenomen worden. Raadpleeg dus voor vertrek naar je vakantiebestemming de regels voor je dronegebruik in het desbetreffende land.

Regels voor je drone per land

Populaire vakantiebestemmingen zijn onder andere België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Italië, Groot-Brittannië, Griekenland, Turkije en de Verenigde Staten. Dit zijn de regels voor drones van de meest populaire vakantielanden:

Regels voor je drone in België

Regels voor je drone in Duitsland

Regels voor je drone in Frankrijk

Regels voor je drone in Oostenrijk

Regels voor je drone in Spanje

Regels voor je drone in Italië

Regels voor je drone in Groot-Brittannië

Regels voor je drone in Griekenland

Regels voor je drone in Turkije

Regels voor je drone in de USA

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Lees ook deze berichten

    Geen ander nieuws op dit moment

    BelgieDuitslandFrankrijkgriekenlanditalieoostenrijkspanjeturkijeUSA