loading_img
.Build - Bouw je eigen racedrone - Achtergrond - Tweakers
15/08/2022

.Build - Bouw je eigen racedrone - Achtergrond - Tweakers

  • Door 3000hits
  • |
  • 137 Keer bekeken

De regelgeving wordt steeds strenger, maar de prijzen worden lager; de drone is goed en wel uit de zak. Nu kun je natuurlijk voor weinig geld een speelgoeddrone kopen of voor een heleboel geld een cameradrone zoals een Mavic of vergelijkbaar, maar je kunt je geld ook kwijt in een andere hobby: droneracing. Eigenlijk moeten we natuurlijk fpv-racing, quadracing of quadcopterracing zeggen, maar de term 'drone' is zolangzamerhand ingeburgerd. Adrenaline, hardware, software, tweaken en techniek komen samen in deze snelle hobby.

Met quadracing heb je een kleine, snelle en wendbare quadcopter die je met een afstandsbediening bestuurt. In plaats van naar een klein vlekje in de verte te kijken, heb je in de regel een bril met display op je hoofd en kijk je dankzij een kleine on-boardcamera mee met de drone. Je hebt dus een firstpersonview van wat de quad 'ziet' en daarom wordt de hobby vaak fpv-racing genoemd. Daar komt ook de adrenaline vandaan, want de kleine quads vliegen regelmatig sneller dan 100km/u en het kan stimulerend zijn om de beelden 'aan boord' mee te beleven.

.Build - Bouw je eigen racedrone - Achtergrond - Tweakers

We gaan het in deze .build-aflevering dan ook hebben over droneracing en specifiek over het zelf bouwen van een quadcopter voor racen. We kijken daarbij wat je zoal nodig hebt, waar je op moet letten en waar je je onderdelen kunt kopen. Het makkelijkste is natuurlijk een kant-en-klare quad compleet met alle benodigdheden te kopen, maar daar leer je weinig van. Voordat we gaan bouwen kijken we naar alle benodigdheden, kijken we hoe je op een alternatieve manier en voor weinig geld kunt beginnen, en bekijken we de techniek achter de quads.