loading_img
Brits postbedrijf wil met autonome drone pakketjes naar Scilly-eilanden bezorgen
17/06/2022

Brits postbedrijf wil met autonome drone pakketjes naar Scilly-eilanden bezorgen

  • Door 3000hits
  • |
  • 75 Keer bekeken

Het Britse postbedrijf Royal Mail gaat als proef met een autonome vliegtuigdrone pakketjes bezorgen naar de Scilly-eilanden, een eilandgroep ten zuidwesten van Engeland. De drone vliegt tussen het vasteland en een van de eilanden. De verdere bezorging gaat via een kleinere drone.

Het gaat om een proef van een maand, waarbij de Royal Mail gebruik gaat maken van een drone van Windracers, schrijft dat laatste bedrijf. Windracers heeft een autonome vliegtuigdrone ontwikkeld die met behulp van twee motoren vliegt en ongeveer honderd kilogram aan post en pakketten kan meenemen. De drone heet Ultra en kan vliegen in slechte weersomstandigheden zoals mist. Een enkele reis is 112 kilometer lang, een groot deel zonder line of sight. Heen- en weervliegen duurt minder dan twee uur, schrijft Windracers. Ultra heeft een actieradius van duizend kilometer.

De vliegtuigdrone zal vanaf het Britse vasteland naar de luchthaven van St. Mary vliegen, het enige vliegveld van de Scilly-eilanden. Bezorging naar andere eilanden binnen de Scilly-groep gaat met een kleinere drone, die verticaal kan stijgen en landen.

Brits postbedrijf wil met autonome drone pakketjes naar Scilly-eilanden bezorgen

Met het project zegt de Royal Mail te willen onderzoeken hoe afgelegen gemeenschappen duurzamer van bezorging kunnen worden voorzien. Het Britse postbedrijf gebruikt nu nog vaak bemande vluchten voor dergelijke bezorging. Mocht de pilot een succes blijken, dan wil Royal Mail de autonome drones mogelijk breder in gaan zetten. Voor het huidige project ligt de focus op de coronapandemie, zoals de bezorging van persoonlijke beschermingsmiddelen en coronatestkits. Andere pakketten worden echter ook bezorgd, zoals van winkels.

deel