loading_img
BIZAR. Britse hond dreigt te verdrinken tot redders DIT aan een drone vasthangen
15/04/2022

BIZAR. Britse hond dreigt te verdrinken tot redders DIT aan een drone vasthangen

  • Door 3000hits
  • |
  • 196 Keer bekeken

Weinig dat overtuigender is dan een goede verse worst om je levenslust mee terug te winnen. Dat lijkt de redenering te zijn van een jack russel in het dorp Havant, vlakbij het Britse Hampshire. Tijdens een doordeweekse wandeling was ze losgeraakt van haar riem en verdwenen. Na verwoede pogingen om haar te vinden, werd ze uiteindelijk door de lokale bewoners gespot diep in het slik. Maar de tijd drong: ze dreigde te verdrinken door de veranderende getijden.

Gestoord maar effectief

De brandweer, politie en kustwacht deed hun uiterste best om Millie te redden uit het slik, maar niets mocht baten. Er was een vindingrijke oplossing nodig: een dronepiloot stelde ten einde raad voor om iets om te eten vast te hangen aan een drone om Millie te verleiden naar het vasteland. En wat bleek? Dat werkte maar al te goed.

BIZAR. Britse hond dreigt te verdrinken tot redders DIT aan een drone vasthangen

«Het was een geflipt idee», vertelde Chris Taylor, hoofd van het Denmead Drone Search and Rescue team aan The Guardian. «Een lokale kustbewoner gaf ons worsten. Ik geloof dat ze van de Aldi waren. Een vrouw bakte de worsten voor ons en wij hingen het vast aan een draad. Het is iets dat we nog nooit geprobeerd hadden – de worsten waren echt onze laatste hoop. We konden haar niet bereiken via de kajak of een ander vervoersmiddel.»

Handige honger

Alle geluk dat Millie dus erg hongerig was. «Daardoor konden we haar weglokken van het gevaar naar hogere gebieden, die niet zouden overstromen», aldus Taylor.

Of ze die techniek gaan onthouden voor de toekomst? «We denken er zeker over na om opnieuw worsten te gebruiken: iedere zoekoperatie is anders, maar als we ons ooit in een gelijkaardige situatie bevinden gaan we zeker dezelfde methode gebruiken om een hond te lokken.»

Millies baasje liet intussen weten dat ze het goed stelt en dat ze vooral veel aan het rusten is nu. Eind goed, al goed!

Lees ook Man steelt 42.000 zelftesten in Australië