loading_img
Avy presenteert het eerste Drone Response Network ter wereld
16/09/2022

Avy presenteert het eerste Drone Response Network ter wereld

  • Door 3000hits
  • |
  • 84 Keer bekeken

30 november 2021, Amsterdam – Het Nederlandse bedrijf Avy, een pionier in innovatieve luchtvaarttechnologie, heeft het eerste Drone Response Network ter wereld gelanceerd. Hierbij worden docking stations gecombineerd met zelfstandig vliegende VTOL-drones die verticaal kunnen opstijgen en landen. De implementatie van het netwerk biedt dekking in bepaalde gebieden, waarbij de drones meteen kunnen worden uitgestuurd wanneer ze nodig zijn. Dit biedt ondersteuning voor eerste hulp en het vervoeren van medische middelen tijdens levensgevaarlijke incidenten. Het netwerk is klaar om uitgerold te worden over heel Europa, met de eerste vluchten die uitgevoerd zullen worden in het eerste kwartaal van 2022.

New AeraDe nieuwe Avy Aera drone is een echte game changer. Waar reguliere drones manueel bestuurd moeten worden en een korter bereik hebben, vliegt deze nieuwe generatie autonoom en met een verbeterd laadvermogen, bruikbaarheid en betrouwbaarheid. In staat om tot 3 kilo aan medische goederen te vervoeren, over een afstand van 100 kilometer in weersomstandigheden tot windkracht 5. Ontworpen naar de meest recente EU standaarden, met een reeks sensoren en communicatiemiddelen aan boord, is de Aera klaar voor complexe missies.“Alle lessen die we de afgelopen vijf jaar geleerd hebben zijn meegenomen en vertaald in dit nieuwe product, dat revolutionair is op het gebied van spoedeisende hulp. Voor de kleuren van deze nieuwe drone hebben we ons laten inspireren door onze investeerder Orange Wings, die ons vanaf het begin bij alles heeft gesteund,” aldus Patrique Zaman, oprichter en CEO van Avy.

ToepassingenIeder jaar gaat ruim 30 miljard euro verloren vanwege medicijnen die beschadigd worden, door onder andere temperatuurschommelingen en vertraagde bezorgingen. De Avy Aera drone kan een positieve impact hebben op de logistiek van onze gezondheidszorg, in het bijzonder de spoedeisende hulp. Voor het afleveren van medicijnen is de drone voorzien van een Medkit, een speciaal medisch koelkastje. Deze Medkit heeft een capaciteit van 4 liter en is voorzien van een temperatuursensor. Hierdoor blijven medicijnen koel tijdens het vervoer, tussen de 2-6 graden, gedurende minstens 100 minuten. Zelfs in een buitentemperatuur tot 40 graden. Het Avy Drone Response Network zal geschikt zijn voor stedelijke en landelijke gebieden. Het afleveren van medicijnen, bloedproducten, vaccins en andere medische toepassingen wordt veiliger, twee keer zo snel en milieuvriendelijker dan het gebruikelijke vervoer over de weg.“Avy’s nieuwe drone zal een substantiële bijdrage leveren aan het doel dat voor 2023 is gesteld, om ziekenhuizen en laboratoria met elkaar te verbinden via de lucht. De nieuwe Medkit zorgt ervoor dat we medische middelen op de juiste temperatuur kunnen vervoeren en voor het eerst kunnen we ook in stedelijke gebieden drones gaan inzetten, de locaties waar veel ziekenhuizen zich bevinden,” zegt Simon Prent, Drone Operations Manager ANWB MAA.De Avy Aera kan ook geïntegreerd worden met een infrarood- en RGB-camera en daarmee ingezet voor het snel signaleren van natuurbranden, mensen in nood op zee, olielekken en voor het inschatten van ongelukken en incidenten. Op deze manier kan de spoedeisende hulp snel, veilig en effectief ingezet worden.

Avy presenteert het eerste Drone Response Network ter wereld

Drone Response NetworkAvy’s Drone Response Network zorgt voor een snelle inzet van de Aera, wat extra winst oplevert op het gebied van tijd én geld voor spoedeisend vervoer. De drones hoeven niet eerst in elkaar gezet of opgeladen te worden, ze zijn meteen klaar voor vertrek op het moment dat ze nodig zijn. Op deze manier kunnen meerdere drones in het netwerk gecentraliseerd ingezet worden. Verschillende stations zijn aan elkaar te linken en fungeren als knooppunten, die zorgen dat de drones in het netwerk een nog groter gebied kunnen beslaan. Binnen enkele minuten is de Avy Aera inzetbaar voor het bestrijken van grote gebieden en leveren van real-time informatie aan hulpverleners. In een scenario waarbij twee drone stations en twee drones strategisch geplaatst zijn, kan het netwerk wel tot 1000 km2 beslaan.

GroeiANWB, PostNL, CHC, Sanquin (de Nederlandse bloedbank), Port of Rotterdam en Falck (marktleider op het gebied van spoedeisende- en gezondheidsdiensten in Denemarken) zijn enkele voorbeelden van de bedrijven die al met Avy aan de slag zijn gegaan om Aera drones in te zetten, vanwege de vele voordelen die deze drone in petto heeft.“Als partners hebben we een innovatieve samenwerking opgezet, om de gezondheidszorg te ondersteunen. Avy en Falck delen dezelfde visie voor het gebruik van drones in de toekomst en we zijn dan ook heel enthousiast over dit partnerschap. Onze doel met deze nieuwe drone is om diagnostische monsters en medicijnen naar afgelegen gebieden te kunnen krijgen in Europa.” Aldus Nicolai Laugesen, Head of Bid and Commercial Excellence van Falck.Vooruitkijkend naar 2022, zal Avy vol inzetten op haar missie om een impact te maken met het Drone Response Network en uit te breiden binnen Europa en Afrika.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.