loading_img
Amazon komt met rijdende camera Astro: Alexa op wielen
06/05/2022

Amazon komt met rijdende camera Astro: Alexa op wielen

  • Door 3000hits
  • |
  • 175 Keer bekeken

Amazon heeft vanavond tijdens een presentatie een hele reeks nieuwe slimme apparaten voor in huis gepresenteerd. De gadgets hebben allemaal spraakassistent Amazon Alexa ingebouwd. De meeste apparaten komen eerst in de VS op de markt.

Het meest opvallende apparaat is de rijdende robotassistent Amazon Astro, die later dit jaar op de markt komt voor 999 dollar. Dit apparaat met drie wielen en een touchscreen voorop moet gebruikers hulp bieden en kan het huis in de gaten houden. Astro heeft onder andere een camera op een periscoop om zo ver om zich heen te kunnen kijken.

Ook is het mogelijk om het robotje te gebruiken om mee te videobellen. Astro kan je daarbij volgen terwijl je door je huis loopt. Astro biedt toegang tot de functies van Alexa. Volgens Amazon heeft het robotje een 'unieke persoonlijkheid'. Dat moet naar voren komen in de virtuele gezichtjes en geluiden. Astro gebruikt nieuwe software met kunstmatige intelligentie die moet voorkomen dat het tegen voorwerpen, huisdieren of mensen botst.

Amazon komt met rijdende camera Astro: Alexa op wielen

deel