loading_img
'Bijna helft dronevliegers wacht met registratie en opleiding'
12/07/2022

'Bijna helft dronevliegers wacht met registratie en opleiding'

  • Door 3000hits
  • |
  • 107 Keer bekeken

'Nieuwe regels complex'

Wiebe de Jager van Dronewatch denkt dat mensen wachten omdat er nog veel onduidelijk is over de regels en de opleidingen. De Jager verwacht het komende jaar verdere discussie over de privacy, omdat er nu meer mogelijkheden zijn om legaal met drones boven bebouwing te vliegen. "Helaas zijn de nieuwe regels erg complex en komt de publiekscommunicatie maar moeizaam op gang", aldus De Jager.

De helft van de ondervraagden geeft aan positief te zijn over de nieuwe regels. Slechts één op de tien is "ronduit negatief". Het grootste deel van de ondervraagden gebruikt een drone voor hobbymatig fotograferen en filmen. 20 procent zegt beroepsmatig gebruik te maken van drones. Een deel van deze groep denkt dat de Europese regels meer mogelijkheden bieden voor professioneel dronegebruik, de helft zegt hierover onzeker te zijn.

'Bijna helft dronevliegers wacht met registratie en opleiding'

Er leven al langer zorgen over privacy vanwege drones die met camera's zijn uitgerust. Ook moet de nieuwe wetgeving bijdragen aan de veiligheid omdat dronegebruik toeneemt en het steeds drukker wordt in de lucht.