loading_img
Venom: Let There Be Carnage - Exclusieve Trailer Breakdown met regisseur Andy Serkis
07/04/2022

Venom: Let There Be Carnage - Exclusieve Trailer Breakdown met regisseur Andy Serkis

  • Door 3000hits
  • |
  • 194 Keer bekeken

Het lange wachten op een nieuwe Venom film is bijna voorbij. Venom: Let There Be Carnage komt later dit jaar in de bioscoop en IGN heeft de handen ineen geslagen met regisseur Andy Serkis om exclusief de eerste officiële trailer van het vervolg onder de loep te nemen.

Bekijk de video hierboven of hieronder en lees snel verder voor de inzichten van Serkis.

De disfunctionele relatie tussen Eddie en Venom

In de trailer wordt het meteen duidelijk dat Eddie en Venom moeite hebben met het delen van hetzelfde lichaam. Eddie probeert zijn leven weer op de rails te krijgen en zijn carrière als journalist weer op te bouwen, maar de symbiote wil alleen maar de rol van dodelijke beschermer spelen - bad guys in elkaar slaan en zijn bodemloze honger stillen.

"Ze zitten nu in feite in de Odd Couple-fase van hun relatie," zegt Serkis. "Ze zijn nu ongeveer anderhalf jaar samen sinds het vorige verhaal en aan het uitzoeken hoe ze samen kunnen leven. Het is alsof je leeft met een maniakale peuter. Eddie heeft het echt moeilijk. Hij kan zich niet concentreren, maar probeert desondanks door te gaan met zijn werk. Eddie denkt natuurlijk over het algemeen genomen alleen maar aan zichzelf."

Serkis vervolgt, "Dus met dit andere wezen in een kleine ruimte in zijn kleine flat, is het alsof hij een soort vreemde, verknipte versie van zichzelf in de spiegel ziet. Aan de andere kant voelt Venom zich natuurlijk gevangen, omdat hij Eddie's lichaam niet kan verlaten zonder zijn toestemming. En als ze naar buiten gaan, dan is de deal... Je leeft in mijn lichaam, je leeft volgens mijn regels. We worden bedreigd en bevinden ons in een gevaarlijke positie. We moeten ons stil houden. Niemand mag het weten, want door alles wat er gebeurd is in het verleden, worden we allebei naar Area 51 gebracht en onderzocht, als we ontdekt worden."

Het vervolg gaat over de langverwachte strijd tussen Tom Hardy's Venom en Woody Harrelson's Carnage, maar het is duidelijk dat Eddie zijn eigen ergste vijand zal blijven.

Cletus Kasady's obsessie met Eddie Brock

De eerste Venom film introduceerde Harrelsons Cletus Kasady via een post-credits scene, met de opgesloten Cletus die belooft: "Als ik hier uitkom, en dat zal ik, zal er bloed vloeien."

Die scène impliceert een soort van bestaande relatie of connectie tussen de twee personages en de trailer voor het vervolg laat zien dat Cletus een behoorlijke interesse in Eddie heeft ontwikkeld tijdens de maanden tussen de films in. In feite lijkt hij bijna de Hannibal Lecter te zijn tegenover Eddie’s Clarice Starling.

Serkis maakt duidelijk dat Cletus zich tot Eddie aangetrokken voelt omdat hij voelt dat ze zielsverwanten zijn. Eddie ziet deze relatie ondertussen vooral als een kans om te graven in Kasady's lugubere verleden en de begraafplaatsen van zijn vermiste moordslachtoffers te ontdekken. Om zo zijn eigen journalistieke carrière nieuw leven in te blazen.

Venom: Let There Be Carnage - Exclusieve Trailer Breakdown met regisseur Andy Serkis

"Ze hebben allebei een vreemde opvoeding gehad met vreemde relaties met hun ouders en hun families. Er is sprake van een inherente eenzaamheid die ze beiden in elkaar herkennen," zegt Serkis. "Cletus reikt eigenlijk alleen Eddie Brock de hand en wil alleen met hem praten. Dat is in het begin van het verhaal, we leerden dat hij de enige is met wie hij zal praten. De politie wil daarom dat Eddie op onderzoek uitgaat om de (vele) lichamen van de slachtoffers van Cletus te vinden."

"Hij is op een missie," voegt Serkis toe. "Maar hij is ook egoïstisch, zoals Eddie dat kan zijn. Hij wil daar naar binnen en misschien kan hij een verhaal maken. Zo kan hij terug naar wat hij het liefste wil doen, namelijk schrijven en journalist zijn. Dus dit is het begin van de confrontatie, of de valse relatie, die Eddie met Cletus heeft om informatie te verzamelen.

In de trailer is te zien dat de waanzin van Cletus wordt weerspiegeld door de vreemde, ingewikkelde tekeningen die de muren van zijn cel bekleden. We weten nog niet of die tekeningen een speciale betekenis hebben voor het plot, maar ze bieden zeker inzicht in de angstaanjagende geest van Cletus Kasady.

"Cletus heeft een buitengewoon kinderlijke, maar levendige verbeelding en dat drukt hij uit door te tekenen," zegt Serkis. "Zijn cel is volledig bedekt met deze bizarre markeringen en uitdrukkingen. Ze zijn als zijn woede, frustratie, verdriet, wanhoop en eenzaamheid."

Tot slot nog een feitje voor de fans die nieuwsgierig zijn naar de reden achter het nieuwe kapsel van Cletus, dat sterk veranderd is sinds de vorige film. Serkis gaf aan dat de verandering bedoeld is om het verstrijken van de tijd en de evolutie van Cletus zijn mentale toestand te weerspiegelen.

"We wilden een gevoel geven dat hij daar al een tijdje zit en dat hij verschillende veranderingen heeft doorgemaakt. ... zodat we echt konden [zien] wat er aan de hand is met de duisternis van het personage."

Hoe past Shriek in het verhaal?

Carnage is duidelijk de centrale schurk van dit verhaal, maar het vervolg introduceert ook Naomie Harris' personage Francis Barriston (aka Shriek). In de Marvel comics is Shriek zowel een partner als geliefde van Carnage. Hoewel Serkis niet wil zeggen of de twee al dan niet romantisch met elkaar verweven zullen zijn in de film, onthult hij dat ze aansluit bij de nadruk die in de film wordt gelegd op personages met problemen die mishandeld zijn door hun ouders.

"Ze is een beschadigde ziel en ze heeft echt geleden in haar jeugd. Ze ervaart veel pijn, maar ze heeft nog steeds iets oprecht kwetsbaars. Ze heeft jaren en jaren in isolement geleefd," zegt Serkis. "Wat zo mooi is aan al deze personages, is dat ze vele gezichten hebben, volkomen waarheidsgetrouw en geloofwaardig zijn, en toch... Ze is ook gevaarlijk en ik denk dat ze haar eigen gevoel van eerlijkheid en rechtvaardigheid heeft. Wanneer die lijn wordt overschreden, dan zie je een zeer, zeer gevaarlijke, donkere kant van haar en dat is wat we wilden doen met het personage."

Serkis bevestigt daarnaast dat het vervolg de spanning tussen Eddie en zijn ex-vriendin Anne Weying (opnieuw gespeeld door Michelle Williams) zal onderzoeken. Op dit moment heeft Anne nog steeds een relatie met het personage van Reid Scott, Dr. Dan Lewis, maar Serkis hint dat de oude vonk er nog steeds kan zijn.

"Ze heeft een soort beslissing genomen in haar leven: 'Ik moet verder. Ik kan niet bij deze persoon zijn. Hij is totaal onbetrouwbaar. Hij is niet waarheidsgetrouw. Hij is een ervaring en ik heb genoten van zijn wilde karakter, maar hij is niet voor mij. Uiteindelijk moet ik iemand vinden die ik kan vertrouwen, met wie ik verder kan en met wie ik een redelijk partnerschap kan vormen, zonder de hele tijd door deze gekte heen en weer geslingerd te worden."

Carnage vertalen naar live-action

Het zou niet echt een superheldenfilm zijn als de main villain de hele tijd machteloos en achter de tralies zou blijven. De trailer maakt duidelijk dat Cletus de dood zal ontlopen tijdens zijn executie, door zich op de een of andere manier te verbinden met een stukje van de symbiote en Carnage te worden.

"Dit personage was zo leuk om aan te werken qua ontwerp en om [uit] de stripwereld te halen," zegt Serkis. "Het was geweldig om de kans te krijgen om dit personage, dat nog nooit eerder op het scherm te zien is geweest, zo goed te gebruiken als je hem in ons verhaal leert kennen en om echt te spelen met de lichamelijkheid, hoe hij beweegt, hoe hij zijn tentakels uitsteekt.

In de comics worden de symbiotes met elke nieuwe gastheer steeds sterker, wat betekent dat Carnage meestal veel te sterk is voor Spider-Man of Venom om alleen aan te kunnen, maar Serkis legt uit dat zijn film de verschillen tussen Venom en Carnage wil weergeven. Cletus is misschien niet de fysieke krachtpatser die Eddie is, maar zijn gestoorde persoonlijkheid opent een hele nieuwe wereld van vaardigheden, waaronder enkele die de fans nog nooit eerder hebben gezien.

"Hij kan in mist veranderen. Hij kan in allerlei uitsteeksels veranderen. Hij kan verschillende vormen aannemen. Hij kan wapens maken, hij kan al die verschillende dingen doen," zegt Serkis. "Alle symbiotes weerspiegelen de persoon die hun gastheer is. Dus de duisternis van Carnage, de speelsheid, de humor, de vreemdheid. Cletus heeft een echte intelligentie en... een echt gevoel voor humor, dat wilden we weerspiegelen in de symbiote die aan hem gekoppeld is."

Gezien Serkis zijn geschiedenis met motion-capture performances (het spelen van Gollum in de Lord of the Rings films, Caesar in de Planet of the Apes reboot serie, etc.), mag het geen verrassing zijn dat hij die ervaring mee neemt naar zijn eerste regie-opdracht. Serkis vertelt IGN dat er veel aandacht werd besteed aan de manier waarop deze personages bewegen op het scherm en het benadrukken van de fysieke verschillen tussen Venom en Carnage.

"Venom is... op een bepaalde manier vrij rechttoe rechtaan. Hij is als een quarterback. Hij is vrij grounded, heel fysiek, soort van zwaar en legt net zoals een quarterback de nadruk op brute kracht. Cletus is meer een manipulator, zowel psychologisch als fysiek, dus Carnage kan echt je energie stelen en die volledig omdraaien. Dus we wilden dat de hele bewegingsstijl erg eigenzinnig en vreemd zou zijn, want je kunt hem gewoon niet vastpinnen. Het is een beetje alsof je probeert te vechten met een octopus."

Serkis voegt eraan toe: "Wat we ook konden doen, en dat was geweldig, was met dansers en acteurs gaan werken op een performance capture stage. En dan dingen tot leven zien komen en kleine beetjes gebruiken en oefenen, gewoon wat uitproberen. De bewegingstesten van Carnage waren echt een opwindende periode van het bouwen van de film."

Venom: Let There Be Carnage draait alleen in bioscopen en zal vanaf september te zien zijn.