loading_img
Tesla beleeft opnieuw recordkwartaal - AutoWeek
11/06/2022

Tesla beleeft opnieuw recordkwartaal - AutoWeek

  • Door 3000hits
  • |
  • 98 Keer bekeken

Tesla leverde afgelopen kwartaal 241.300 auto's af, meer dan ooit tevoren in een kwartaal. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het bedrijf. Zo'n 96 procent van de bijna kwart miljoen auto's die Tesla maakte en bij klanten bezorgde, waren van de types Model 3 en Model Y. Van die modellen maakte Tesla er 228.882 en leverde de fabrikant er 232.025 af. Van de Model S en Model X zijn er in de afgelopen drie maanden 8.941 gemaakt en 9.275 bij klanten afgeleverd.

Tesla maakt niet bekend in welke landen zijn auto's zijn verkocht. Het bedrijf heeft autofabrieken in de Verenigde Staten en in China, de belangrijkste markten voor het bedrijf. Momenteel werkt Tesla aan een grote fabriek in de buurt van Berlijn. Daar gaat het onder meer de Model Y voor de Europese markt bouwen. Volgens de laatste plannen kan die fabriek mogelijk deze maand nog operationeel zijn.

Tesla beleeft opnieuw recordkwartaal - AutoWeek

De invloed van de coronapandemie en het wereldwijde chiptekort op de resultaten van Tesla lijkt vooralsnog beperkt te blijven. Veel andere autobouwers hebben vanwege de problemen rond de chips de productie in de fabrieken al tijdelijk moeten stilleggen. De fabrikant van elektrische auto's zegt in een verklaring wel last te hebben van uitdagingen in de toeleveringsketen en de logistiek. Musk beschouwt het chiptekort in de autosector als de grootste uitdaging voor Tesla, zo liet hij in juni al weten. Hij merkte toen op dat bedrijven veel meer computerchips opkochten dan ze daadwerkelijk nodig hadden uit vrees later met een tekort te kampen. Deskundigen vrezen dat het chiptekort nog wel even kan voortduren, terwijl chipfabrikanten werken aan het opschalen van hun productie.