loading_img
Angstaanjagende eerste blik op clown Pennywise in 'It' | FilmTotaal filmnieuws
30/03/2022

Angstaanjagende eerste blik op clown Pennywise in 'It' | FilmTotaal filmnieuws

  • Door 3000hits
  • |
  • 178 Keer bekeken

social

13 juli 2016 21:27 in Algemeen
De productie van Stephen King-verfilming IT is rustig bezig en Entertainment Weekly heeft nu de eerste foto van de schurkachtige Pennywise the Clown (Bill Skarsgård) vrijgegeven. Hij ziet er minstens zo eng uit als zijn tegenhanger in de originele miniserie uit 1990. Toen was acteur Tim Curry de kwaadaardige clown.”Het is zulk extreem personage. Onmenselijk,” vertelde Skarsgård, ”Het gaat veel verder dan een sociopaat, want hij is niet eens een mens. Hij is niet eens een clown. Ik speel gewoon een van de wezens die It maakt. It houdt van de vorm van clown Pennywise, en geniet ervan te jagen. Wat grappig is voor deze kwade entiteit is niet grappig voor anderen. Maar hij vindt het wel grappig.”Verder meldt EW dat de film zich in het heden af gaat spelen. Het oorspronkelijke verhaal van Stephen King speelt juist in de jaren ’50 en jaren ’80. Ditmaal vormen de jaren ’80 de achtergrond voor de flashbacks die we te zien krijgen en speelt de rest van het verhaal zich in het heden af.De film wordt geregisseerd door Andy Muschietti. It verenigt een groep van zeven kinderen, de Losers Club. Ze staan lijnrecht tegenover problemen, pestkoppen en een monster dat de vorm van clown Pennywise aanneemt. Jaren later, als ze allang uit elkaar gegroeid zijn, komen ze weer met elkaar in contact en moeten ze het opnieuw opnemen tegen Pennywise – ditmaal om een definitief einde aan zijn bestaan te maken.It draait vanaf 7 september in de bioscoop.

bron

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Allememachies!

7 september 2017 zal je bedoelen. :P

Verrassend goede eerste foto. Dit maakt me toch erg nieuwsgierig. Ze hebben redelijk de look van Tim Curry aangehouden, maar toch ook een eigen draai eraan gegeven. Ik ben benieuwd naar het eerste beeldmateriaal en de eerste woorden die Pennywise zal uitspreken. Daarnaast hoop ik dat ze Pennywise ook een beetje geheim houden en niet meteen al te veel van het karakter laten zien. Laat me maar verrassen bioscoop.

Cool, laat maar komen T+)

Jammer dat het niet meer in de jaren '50 speelt, dat gaf juist veel sfeer aan het verhaal. En daar kwam ook de inspiratie vandaan voor King (1947) die toen opgroeide. De titel It komt ook van films uit die tijd, zoals It Came from beneath the Sea (1955) en It Conquered the World (1956).

Ziet er goed uit.Nu maar hopen dat de film goed is Wel een beetje jammer dat het niet in de jaren 50 is maar wie weet pakt het goed uit.Denk zelf van niet want 9 van de 10 remakes zijn bagger eerste klas

Angstaanjagende eerste blik op clown Pennywise in 'It' | FilmTotaal filmnieuws

De foto zegt me nog steeds te weinig. Ik hoop meer op de eerste echte beelden.

Aangenaam verrast moet ik zeggen. Krijg ineens een beetje vertrouwen in de remake.

Ze lijken de remake dan ook redelijk goed aan te pakken. Zoals wat nu bekend is komen veel meer passages uit het boek erin terug. Ook het dorpje Derry wordt al aardig nagebootst wat ik zag op internet. Wat dat betreft heb ik er wel vertrouwen in. Overigens een pluspunt is volgens mij ook dat Stephen King zelf niet meewerkt aan de bewerking. Niets dan lof over de schrijver, maar vaak wanneer hij zich gaat bemoeien met het script pakt dat niet zo goed uit. (Kijk maar een naar het recente Cell)Het is inderdaad wel jammer dat de jaren 50 niet aangehouden worden. Ik snap de keuze daarvoor ook niet zo goed. Waarom moet dat perse veranderd worden? Juist daar lag een groot deel van de kracht en de charme van het boek.

Nice hoor! Dit ziet er veelbelovend uit. Inderdaad lijkt hij redelijk op de oude, maar toch ook weer heel eigen. En creepy! :D Voorlopig +1

Dan is Bill Skarsgård ook wel een iets betere acteur dan die gast die ze er eerst voor hadden.

Spider-fan "Jammer dat het niet meer in de jaren '50 speelt, dat gaf juist veel sfeer aan het verhaal. En daar kwam ook de inspiratie vandaan voor King (1947) die toen opgroeide. De titel It komt ook van films uit die tijd, zoals It Came from beneath the Sea (1955) en It Conquered the World (1956)."
Vooral ook 'It Came From Outer Space', want It came from outer space. Je hebt helemaal gelijk hoor, It is totaal verweven met de 50s, dus lijkt me ook lastig worden.

conspiracy "Ze lijken de remake dan ook redelijk goed aan te pakken. Zoals wat nu bekend is komen veel meer passages uit het boek erin terug. Ook het dorpje Derry wordt al aardig nagebootst wat ik zag op internet. Wat dat betreft heb ik er wel vertrouwen in. Overigens een pluspunt is volgens mij ook dat Stephen King zelf niet meewerkt aan de bewerking. Niets dan lof over de schrijver, maar vaak wanneer hij zich gaat bemoeien met het script pakt dat niet zo goed uit. (Kijk maar een naar het recente Cell)Het is inderdaad wel jammer dat de jaren 50 niet aangehouden worden. Ik snap de keuze daarvoor ook niet zo goed. Waarom moet dat perse veranderd worden? Juist daar lag een groot deel van de kracht en de charme van het boek."
Heb je een link naar die setfoto's van Derry? Ik vind toch niet alle scenario's die King zelf geschreven heeft slecht. Vooral als je de beperkingen van tv (in die tijd, tegenwoordig is veel meer mogelijk met de schaal van producties voor tv) in acht neemt, zijn scenario's voor The Stand, Rose Red, Storm of the Century etc. best goed. Pet Sematary had ook een goed scenario, dat ondanks enkele afwijkingen toch een getrouwe bewerking van het boek is en de sfeer daarvan erg goed overbrengt. Daarnaast zijn er ook wel mindere, zoals A Good Marriage, Maximum Overdive of Sleepwalkers. En wat meer middelmatige zoals Silver Bullet of Cat's Eye.In principe geldt voor zijn scenario's hetzelfde als de boeken: er zijn matige, middelmatige en goede bij. Ik denk dat de keuze om de jaren '50 niet aan te houden inherent is aan de functie van de remake. Remakes worden in essentie gemaakt voor een jong publiek dat niet echt naar oudere films kijkt - een oud idee wordt opgepoetst voor de nieuwe generatie en dus moet het ook in het heden spelen.

De reden dat er voor de jaren '80 gekozen is, is omdat de filmmakers in die periode zijn opgegroeid. Zoals King het verhaal persoonlijk en sterk kon vertellen omdat hij in de jaren '50 opgroeide, kunnen zij het op die manier ook.

CaptainCab "De reden dat er voor de jaren '80 gekozen is, is omdat de filmmakers in die periode zijn opgegroeid. Zoals King het verhaal persoonlijk en sterk kon vertellen omdat hij in de jaren '50 opgroeide, kunnen zij het op die manier ook."
Het is in die zin wel weer interessant dat IT, zijn slaapcyclus volgend, normaal weer rond deze tijd, ons heden, zou ontwaken. Dat wat dat betreft is deze verfilming dan een soort requel.In het boek zijn de tieners in de 50s erg bekend met films in die tijd en daarom manifesteert IT zich in gedaantes die verwijzen naar die films/ popcultuur. Benieuwd welke films/ manifestaties dat dan worden voor deze verfilming, aangezien zij vooral bekend zullen zijn met 80s films/ popcultuur. Al waren er best wat horror- en sf-films in de 80s die remakes waren of geïnspireerd waren door films uit de 80s.

Ed Crane "Benieuwd welke films/ manifestaties dat dan worden voor deze verfilming"
Ze gaan in deze verfilming niet voor bekende filmmonsters, maar wat meer verrassende & eigen gedaantes. De melaatse onder het huis van Neibolt Street zit er bijvoorbeeld wel in

CaptainCab "Ze gaan in deze verfilming niet voor bekende filmmonsters, maar wat meer verrassende & eigen gedaantes. De melaatse onder het huis van Neibolt Street zit er bijvoorbeeld wel in"
Ok cool, thanks :+

Double post.Dus double thanks, I guess.

Ed Crane "In het boek zijn de tieners in de 50s erg bekend met films in die tijd en daarom manifesteert IT zich in gedaantes die verwijzen naar die films/ popcultuur. Benieuwd welke films/ manifestaties dat dan worden voor deze verfilming, aangezien zij vooral bekend zullen zijn met 80s films/ popcultuur. Al waren er best wat horror- en sf-films in de 80s die remakes waren of geïnspireerd waren door films uit de 80s."
De jaren '80 waren van Freddy, Jason, Pinhead, Ash etc. Die zullen ze moeilijk kunnen gebruiken, als ze de rechten daarop al hadden. Er was ook een remake van The Blob (1958) in de jaren '80, maar andere voorbeelden weet ik zo gauw niet...Ik heb trouwens de originele vertaling uit de jaren '80 gelezen, maar dat blijkt een hele slechte te zijn, een soort inkorting van het boek (zonder plotpunten weg te laten overigens). De versie die nu in Nederland verkrijgbaar is, heeft wel de lengte van het oorspronkelijke boek - althans als je afgaat op de hoeveelheid pagina's. Dus ik neem aan dat het opnieuw vertaald is, maar ik heb de oude versie niet meer, dus ik kan niet de vertaler checken.