loading_img
Onder de loep: de macrocamera van de Samsung Galaxy A51 en A71
05/03/2022

Onder de loep: de macrocamera van de Samsung Galaxy A51 en A71

  • Door 3000hits
  • |
  • 193 Keer bekeken

Door Michel Groenheijde Reageer

Een van de nieuwe features op Samsung's Galaxy A51 en Galaxy A71 is de macrocamera. Met zijn 5 megapixel resolutie en f/2,4 diafragma is het geen hoogvlieger, maar hij biedt wel erg interessante mogelijkheden. In afwachting van onze uitgebreide review, hier alvast wat eerste foto's en indrukken.

Galaxy A51 en A71 macrocamera: foto's

In onze hands-on preview van de Galaxy A51 kon je al een paar foto's zien die genomen waren met de macrolens. Die waren genomen onder matige omstandigheden. Inmiddels konden we in het druilerige weer toch wat meer foto's maken met deze modus, om jou alvast een beter beeld te geven wat de macrocamera precies kan.

Bijgevoegd vind je dus een vijftal kiekjes – de hele foto, en een 100% crop. De lens in de Galaxy A51 en A71 heeft een vast focuspunt, dus je kunt niet zelf scherpstellen. Je moet, met het toestel in de hand, de afstand zoeken die het scherpste beeld geeft. Bovendien is een macrolens natuurlijk geen zoomlens. Met de laatste kun je objecten of personen die verder weg staan ‘dichterbij halen'. Met een macrocamera kun je alleen dingen van heel dichtbij vastleggen – maar je moet zelf dichtbij gaan staan.

Dat neemt niet weg dat je een hoop plezier kunt hebben aan een dergelijke lens. Natuurlijk mag je door de lage resolutie en het kleinere diafragma geen wonderen verwachten. Wijzelf trekken pas conclusies over de macrocamera – en de andere lenzen, uiteraard – in onze uitgebreide review. Maar bij deze weet jij alvast wat je ongeveer kunt verwachten van deze lens in de Galaxy A51 en A71.

Boven: hele foto, daaronder 100% crop

Release en aanbiedingen

De Galaxy A51 is in Nederland nu al bij een aantal winkels leverbaar. De Galaxy A71 volgt tegen het einde van de maand. Bestellen kun je beide toestellen nu al – de beste deals per provider hebben we alvast op een rijtje gezet.

Lees verder...

Categorie: Nieuws Tags: Galaxy A51 nieuws, Galaxy A71 nieuws