loading_img
Omstreden chatdienst Omegle bij kinderen populair: 'Heftig wat mijn dochter te zien krijgt'
04/03/2022

Omstreden chatdienst Omegle bij kinderen populair: 'Heftig wat mijn dochter te zien krijgt'

  • Door 3000hits
  • |
  • 136 Keer bekeken

Vooral voor basisschoolkinderen kan het platform heftig zijn. "Er zijn mannen op het platform die kinderen uitdagen om wat te laten zien of seksuele handelingen te verrichten. Hier worden vaak beelden van gemaakt die verspreid kunnen worden", zegt Gerkens.

Kinderen kunnen daar lang last van houden. "Als kinderen zich weleens hebben uitgekleed, kunnen ze zich op een latere leeftijd afvragen of ze ooit gefilmd zijn. Er is een grote kans dat deze beelden online verspreid zijn, maar dat weten we nooit zeker. Die onzekerheid is voor jongeren behoorlijk belastend."

Waarschuwen

Sommige basisscholen zijn zich bewust van de gevaren van Omegle en waarschuwen ervoor in nieuwsbrieven. De moeder die RTL Nieuws sprak heeft de basisschool van haar kind ook op de hoogte gebracht. "Ik heb dezelfde avond de school gemaild en die pakte het de volgende dag meteen op. Er kwam een bericht voor de ouders en het werd in de klas besproken."

Ze waarschuwt nu anderen voor de gevaren van Omegle. "Veel ouders zijn niet bekend met Omegle, ik vind het belangrijk dat er aandacht komt voor de gevaren van dit platform."

Omegle was niet bereikbaar voor commentaar.