loading_img
Interview Joran Beeftink, Fifa Bawz: "Ik filmde al jeugdwedstrijden bij PEC Zwolle"
02/06/2022

Interview Joran Beeftink, Fifa Bawz: "Ik filmde al jeugdwedstrijden bij PEC Zwolle"

  • Door 3000hits
  • |
  • 118 Keer bekeken

Voor elke video is hij ongeveer twee uur bezig, vertelt hij in PANNA!, het Kidsmagazine van ELF Voetbal waarvoor Beeftink tevens ambassadeur is en speciale Fifa Bawz-abonnementen beschikbaar zijn. "Eerst opnemen, dan monteren. Daarna de thumbnail maken. En dan alles online zetten. In het begin had ik daar allemaal veel meer tijd voor nodig. Toen duurde het monteren van de video alleen al twee uur. Nu kost het me een halfuurtje. Ik ben daar steeds handiger in geworden. En ik heb ook telkens nieuwe spullen gekocht zodat het sneller gaat, zoals camera’s, software en een microfoon."

Goud

Aan de muur van zijn ministudio in zijn woning in Hattem hangen twee lijsten van YouTube. Beide zilverkleurig. "Die kreeg ik toen ik over de honderdduizend abonnees ging. Eerst in maart 2018 met Fifa Bawz en twee maanden later met Game Bawz. Het zou mooi zijn als ik ze ooit kan inwisselen voor goud." Daarvoor zijn een miljoen abonnees nodig. Dat lijkt niet superlang meer te duren. Want Fifa Bawz, of Game Bawz, is hot. Al zeven jaar post hij dagelijks vier video’s op zijn kanalen. "Ik keek best vaak naar video’s van Engelse YouTubers over FIFA. In Nederland waren er ook jongens die video’s maakten, maar dat ging vooral om het geven van tips en online meekijken met wedstrijden die ze speelden."

"Die Engelse video’s waren supervrolijk met grapjes. Ik kon daar zelf ook om lachen. Die werden nog niet gemaakt in Nederland. Het leek me supergaaf om daarmee te starten. Omdat ik eigenlijk niet zo’n hele goede FIFA-speler ben, was dit een topmanier om toch veel kijkers te trekken. Ik volgde de mbo-opleiding audiovisueel. Dat betekent dat je voortdurend bezig bent met geluid en video’s. Dit paste daar perfect bij. Kon ik mooi oefenen. Ik filmde al jeugdwedstrijden van PEC Zwolle. In ruil daarvoor kreeg ik een vrijkaartje voor een wedstrijd van het eerste elftal. Een eigen kanaal was natuurlijk veel leuker."

Interview Joran Beeftink, Fifa Bawz:

In PANNA! 60, die via deze link online is te bestellen, vertelt Beeftink ook over de lastige start, enkele handelingen waardoor hij zijn volgersaantal flink zag groeien en het ontstaan van zijn gamekanaal Game Bawz, waar hij met name Brawl Stars, Clash Royale en Clash of Clans speelt. Ook verklapt hij een geheimpje over zijn video's. En waarom hij vier video's per dag maakt. En verklaart hij de lengtes van zijn video's.

Volkletsen

"Een video moet minstens acht minuten lang zijn. Anders krijg ik niets. Dat was eerst nog tien minuten. Maar die tijd is voor mij geen probleem hoor. Vaak ben ik zo druk aan het praten voor de camera dat ik de tijd uit het oog verlies. Heb ik zo twintig minuten volgekletst." Ook vertelt hij over zijn bokscarrière en zijn eigen voetballoopbaan. De editie is via deze link online te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis.

PANNA! gaat door het leven als het Kidsmagazine van ELF Voetbal en als grootste in Nederland. Elk jaar verschijnen veertien nummers. Tien reguliere edities, een Zomerdoeboek, een Winterdoeboek en twee Specials. Een abonnement is via deze link handig en gemakkelijk afgesloten. We bieden diverse welkomstgeschenken aan. En bijzondere abonnementen, zoals het Bawz PANNA!-abonnement. Inclusief een speciaal Meet & Greet event op zaterdag 26 februari van 14.00 tot 16.00 uur in Zwolle. Vind daarover alles in deze link.