loading_img
Google Translate vertaalt teksten via camera realtime naar Nederlands
24/06/2022

Google Translate vertaalt teksten via camera realtime naar Nederlands

  • Door 3000hits
  • |
  • 115 Keer bekeken

Google heeft twintig nieuwe talen toegevoegd aan de camerafunctie van zijn Translate-app, waaronder Nederlands. De app maakt het mogelijk de smartphonecamera op Engelstalige teksten te richten en deze realtime te laten vertalen naar het Nederlands.

Omgekeerd kan de app teksten in het Nederlands vertalen naar het Engels. Naast Nederlands zijn nog 19 nieuwe talen toegevoegd, waaronder Bulgaars, Turks, Deens, Noors en Fins. Dat schrijft Google. De app had al ondersteuning voor zeven veelgebruikte talen zoals Engels, Duits en Spaans.

Gebruikers moeten bij de app aangeven dat ze Engels en de desbetreffende taal willen vertalen, waarna ze een taalpakket van zo'n 2MB moeten downloaden. Vervolgens kunnen ze de camera op teksten zoals die van verkeersborden richten en zal de app deze van en naar Engels omzetten op het beeld van de smartphone. Voor de functionaliteit is een internetverbinding niet vereist.

Google Translate vertaalt teksten via camera realtime naar Nederlands

Google gebruikt deep learning om de functionaliteit naar smartphones zonder internetverbinding te brengen, legt het bedrijf uit in een afzonderlijk bericht. Naast de visuele vertalingen heeft Google ook de conversatiemodus van een update voorzien. Die vertaalt nu in 32 talen. Nederlands zat daar al tussen.

Helaas!De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.