loading_img
Google Assistent heeft nu ook Vlaamse stemmen | RTL Nieuws
08/03/2022

Google Assistent heeft nu ook Vlaamse stemmen | RTL Nieuws

  • Door 3000hits
  • |
  • 176 Keer bekeken
Ook praten met Philippe Geubels
06 oktober 2021 11:01Aangepast: 06 oktober 2021 11:05
Slimme speaker van GoogleBeeld © Getty

Gebruikers van Google Assistent kunnen sinds vandaag ook kiezen voor twee Vlaamse stemmen. Bovendien heeft Google allerlei typisch Vlaamse woorden toegevoegd.Google Assistent heeft nu ook Vlaamse stemmen | RTL Nieuws Google Assistent heeft nu ook Vlaamse stemmen | RTL Nieuws

Google heeft na de twee Nederlandse stemmen vandaag ook een mannelijke en een vrouwelijke Vlaamse stem toegevoegd aan de spraakassistent Google Assistent. Voor Belgische gebruikers schakelt Assistent automatisch over op de nieuwe Vlaamse stemmen, zegt Google.

Nederlanders kunnen in de instellingen van de Google Home-app de optie voor taal/land veranderen van "Nederlands (Nederland)" naar "Nederlands (België)". Volgens Google moeten gebruikers na het veranderen van de instelling even de apps van Google Home en Assistent afsluiten en weer opstarten om de Vlaamse stem te kunnen gebruiken. Mogelijk werkt dit nog niet meteen op alle apparaten.

Goesting en frieten

Google Assistent heeft nu ook Vlaamse stemmen | RTL Nieuws

Om Google Assistent voor Vlamingen een "tikkeltje aangenamer en vertrouwder" te laten klinken zegt Google allerlei Vlaamse termen te hebben toegevoegd. "Van ‘goesting’ tot ‘appelsiensap’ over ‘frieten’, alle typisch Vlaamse woorden worden vandaag op zijn Vlaams uitgesproken door de Google Assistent", zegt Thierry Geerts, country director Google Belgium.

Lees ook

Google Assistent kan nu lampen op bepaald tijdstip aan of uit doen

Philippe Geubels

Door tegen Google Assistent te zeggen 'Hey Google, praat met Philippe Geubels' kunnen gebruikers voortaan ook een grappig gesprekje voeren met de bekende komiek. Geubels kan bijvoorbeeld helpen met tandenpoetsen, een wandeling maken of "samen schaapjes tellen om in slaap te vallen". Het praten met Geubels werkt ook voor Nederlandse gebruikers van Google Assistent.

De Google Assistent is beschikbaar in meer dan 30 talen en in 80 landen. Ruim 30.000 verschillende smart home-apparaten en auto's van meer dan 40 merken ondersteunen de spraakassistent.

Lees ook

Google Assistent krijgt privacymodus voor gasten

Zo werken Google Assistent Routines

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Bright
Philippe GeubelsGoogleSlimme assistent

Altijd weten wat er speelt?Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Dit is een artikel van