loading_img
Dordts mysterie: wat doen die beschilderde stenen in onze stad?
12/03/2022

Dordts mysterie: wat doen die beschilderde stenen in onze stad?

  • Door 3000hits
  • |
  • 295 Keer bekeken

Tijdens een wandeling zie je opeens iets opvallends op de grond liggen. Nieuwsgierig neem je een kijkje en het blijkt… een beschilderde steen met een schapenkop te zijn. Als je van wandelen houdt, is er een kans dat dit jou overkomen is afgelopen tijd. Er liggen namelijk op verschillende plekken beschilderde stenen in Dordrecht. Hoe zit dit en waar komen deze stenen vandaan?Dordts mysterie: wat doen die beschilderde stenen in onze stad? Dordts mysterie: wat doen die beschilderde stenen in onze stad?

Advertentie wordt geladen…

In de Elzen, de Nieuwe Biesbosch, het Sterrenburgpark. Overal duiken ze op: beschilderde stenen met een vrolijke tekening erop.

De tekst gaat verder onder de foto.

Kei Mooi

Dordts mysterie: wat doen die beschilderde stenen in onze stad?

Pak gerust zo’n steen op. De achterkant verraadt (soms) al waar de steen van is: Kei Mooi. Als je op Facebook op deze woorden zoekt, kom je uit bij de Facebookpagina Kei.Mooi. Hier staat meer over de stenen: “Heb jij al een mooie kei gevonden tijdens het wandelen? Bewaar ze of laat ze weer zwerven. Zo wordt wandelen in Dordt nog leuker!”

Je kunt verder lezen onder de foto.

Wandelen is zo nóg leuker

Een aantal Dordtenaren zijn actief bezig in de Facebookgroep. Sommige vinders plaatsen de stenen weer ergens anders in de stad. Zo zwerft de kei door Dordrecht en duikt ie steeds weer op als iemand anders ‘m vindt en opnieuw plaatst in de Facebookgroep. Daarmee wordt het wandelen nog leuker. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Zelf stenen beschilderen hoeft overigens niet moeilijk te zijn. Bij bijvoorbeeld Action kun je goedkope acrylverf of acrylstiften kopen. Dan heb je nog een vernisspuitbus of -potje nodig om je kunstwerk te beschermen. En je moet natuurlijk even op pad om stenen te zoeken.

Houd indebuurt in de gaten, want binnenkort lees je hier een interview met de initiatiefnemer van Kei Mooi in Dordrecht!

Meer mysteries: