loading_img
Eerste blotevoetenpad van Dordrecht geopend, politie gaat fouilleren in deze wijken en meer weekendnieuws
07/08/2022

Eerste blotevoetenpad van Dordrecht geopend, politie gaat fouilleren in deze wijken en meer weekendnieuws

 • Door 3000hits
 • |
 • 155 Keer bekeken
Advertentie wordt geladen…

Het is maandagochtend, dus tijd voor ons wekelijkse overzicht van opvallende gebeurtenissen dit weekend. Eerste blotevoetenpad van Dordrecht geopend, politie gaat fouilleren in deze wijken en meer weekendnieuws Eerste blotevoetenpad van Dordrecht geopend, politie gaat fouilleren in deze wijken en meer weekendnieuws

Advertentie wordt geladen…

Eerste blotevoetenpad van Dordrecht

In het Dordtse minidorp Tussentij, op de Noordendijk waar een paar tiny houses staan, is nu ook een blotevoetenpad geopend. Een blotevoetenpad is een wandelpad speciaal ontworpen om op blote voeten overheen te lopen. Tijdens dit parcours voel je in korte tijd allemaal verschillende materialen onder je voeten. Van zand tot houtsnippers, schelpen, stenen en nog veel meer. Het is een soort gymnastiek voor je voeten en na het korte parcours voel je ze tintelen. Ook leuk om met de kinderen te doen! Bekijk hieronder een filmpje van het blotevoetenpad.

Oudewater hangt sjaaltje FC Oudewater bij beeld Willem van Oranje

Het standbeeld van Willem van Oranje werd op 9 oktober 2019 onthuld in onze stad. Daarvoor zorgde het beeld al voor ophef en na de onthulling bleef de ophef ontstaan. Onder andere ook omdat Oudewater, een van de twaalf steden die deelnam aan de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572, op de sokkel ontbreekt. Het was de bedoeling dat dit foutje snel hersteld zou worden, maar dat is nog niet gebeurd. Daarom kwam vrijdag de Oudewaterse wethouder Bas Lont naar Dordrecht. Hij had een sjaaltje van FC Oudewater meegenomen die hij onder toeziend oog van wethouder Piet Sleeking om het hondje van Willem van Oranje knoopte.

Nieuw restaurant El Bonito geopend

Eerste blotevoetenpad van Dordrecht geopend, politie gaat fouilleren in deze wijken en meer weekendnieuws

Het nieuwe restaurant El Bonito Brasserie is 19 juli geopend! De komst van het restaurant in winkelcentrum Bieshof werd al een paar maanden geleden bekend gemaakt, maar nu kunnen eigenaren Stephan en Amanda Weijenberg echt van start. De menukaart is gericht op gezonde en lekkere maaltijden, er zijn vega en vegan opties én je hebt de keuze om voor shared dishes te kiezen. De naam van het restaurant is Spaans, dus in sommige gerechten laten ze ook Spaanse invloeden terugkomen.

Ben je nieuwsgierig? Wij mochten een paar dagen voor de opening binnenkijken. Bekijk hier de foto’s:

Onderdelen van Wantijbrug vervangen

De Wantijbrug is voor twee weekenden afgesloten om onderdelen te vervangen. Dit weekend werd de oude val uit de brug gehesen en de nieuwe werd er weer in getakeld. Volgend weekend is het tweede dek van de brug aan de beurt. Zo zag het vervangen van de onderdelen eruit:

Politie mag iedereen gaan fouilleren in deze Dordtse wijken

De politie, justitie en gemeente willen het wapenbezit terugdringen, omdat het aantal (vuur)wapengerelateerde incidenten in onze stad toeneemt. Daarom kan je in het najaar zomaar gefouilleerd worden als je door één van de zes ‘hotspotgebieden’ in Dordrecht loopt. Er wordt gefouilleerd in de wijken Centrum, Reeland, Oud-Krispijn, Crabbehof, Stadspolders en Sterrenburg. In deze zes gebieden vonden in de periode van oktober 2010 tot en met april 2020 bovengemiddeld veel wapenincidenten plaats: 145 in totaal. Lees meer bij het AD:

Bekijk ook:

Onderwerpen

Deel dit artikel

 • Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.
 • Wie mogen we bedanken?

 • indebuurt, onderdeel van DPG Media, gebruikt uw persoonsgegevens ter verwerking van aangeleverde informatie, ter beantwoording van vragen, voor deelname aan acties en/ of inschrijving voor nieuwsbrieven. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.
 • Maak kans op één van de twee Dordtse speelkleden

  Wil je jouw (klein)kinderen, neefje of nichtje verrassen? Doe dan mee!

  Winactie! Maak kans op een Dordts speelkleed voor kleine Dordtenaren

  Ik doe mee