loading_img
CodeUur Drechtsteden op drie Zwijndrechtse Basisscholen
30/07/2022

CodeUur Drechtsteden op drie Zwijndrechtse Basisscholen

  • Door 3000hits
  • |
  • 123 Keer bekeken

ZWIJNDRECHT - Dinsdag 13 december vond CodeUur Drechtsteden plaats: 29 Leerlingen van het Da Vinci College ICT en Media en 29 studenten van de PABO Hogeschool InHolland Dordrecht hebben deze dinsdag op 16 verschillende basisscholen in de regio tegelijk programmeerles geven. De kick-off vond plaats op de 4e verdieping van de Duurzaamheidsfabriek in de ruimte van het LeXlab in Dordrecht. Regionaal portefeuillehouder Peter Heijkoop heeft daar de deelnemende leerlingen en studenten toegespreken, voordat ze op pad gingen in de richting van 'hun' basisscholen.

Het CodeUur project is bedoeld om basisschoolleerlingen in de Drechtsteden kennis te laten maken met de 'basics' van het programmeren. Een kind dat kan programmeren, heeft straks een betere kans op een baan. Bovendien is het in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door ICT belangrijk om apparaten niet alleen 'passief' te kunnen gebruiken, maar ook te weten hoe ze werken. Door middel van het CodeUur project wordt er aandacht geschonken aan het belang van programmeren in het onderwijs. Studentenkoppels van MBO en HBO gingen samen voor de klas en werkten zo ook aan hun eigen '21st century skills'.

CodeUur Drechtsteden op drie Zwijndrechtse Basisscholen

CodeUur Drechtsteden is een initiatief van de Duurzaamheids-fabriek, het LeXlab en Programma Arbeidsmarkt Drechtsteden en komt voort uit het project Smart Industry in het onderwijs. CodeUur haakt aan bij het wereldwijde initiatief 'Hour of Code™'.

De deelnemende scholen in Zwijndrecht zijn:

• obs De Dolfijn Zwijndrecht - Perkstraat 55 - Zwijndrecht• obs De Dolfijn Oost - Laurensvliet 22 - Zwijndrecht• SBO De Steenen Kamer - Stenenkamer 34 - Zwijndrecht

deel