loading_img
Kies de vakvrouw in de metaal • Metaal Magazine
05/05/2022

Kies de vakvrouw in de metaal • Metaal Magazine

  • Door 3000hits
  • |
  • 204 Keer bekeken

De genomineerden voor de Jong Metaal Award en de Vakvrouw Metaal Award zijn bekend. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de Nederlandse Metaaldagen. Bij de vakvrouwen zijn de genomineerden: Nikki van der Zouw, Esmee Verburg, Sophie Singeling en Kyani Vullings. Er kan nog gestemd worden.Kies de vakvrouw in de metaal • Metaal Magazine Kies de vakvrouw in de metaal • Metaal Magazine

Nikki van der Zouw

Nikki van der Zouw is ondanks haar jonge leeftijd bezig om ZME Fijnmechanisch Atelier over te nemen en voort te zetten. Inmiddels runt zij 11 high tech CNC machines op het gebied van draaien, langdraaien en multitasking met de hulp van twee vaste (mannelijke) medewerkers en een vrouwelijke deeltijd werknemer, stelt ZME Fijnmechanisch Atelier, die haar genomineerd heeft.

De twee oprichters zijn nog wel aanwezig maar inmiddels heeft Nikki hen geheel zakelijk ontlast. Op dit moment is ze zich aan het bekwamen in het langdraaien van minuscule precisiedelen. Ook een mooie mijlpaal, aldus het bedrijf, is dat de volledig geautomatiseerde 24/7 massadraaicel inmiddels de 10 miljoen geproduceerde producten ruim heeft gepasseerd. Dat doet ze er nog even bij. Zij is genomineerd door r.

Esmee Verburg

Esmee Verburg is 3 jaar geleden binnengekomen als stagiaire , waarbij ze meteen al een zeer positieve indruk achterliet. Ze ging met overweldigend enthousiasme en passie aan de slag en liet al direct zien dat het goed zit met haar liefde voor het vak. Binnen no-time behaalde ze haar diploma, volgde een aantal lascursussen en specialiseerde zich als lasrobotprogrammeur, zegt Valk Welding die haar genomineerd heeft.

”Vandaag de dag geeft ze advies aan onze grootste klanten over de technische invulling van het automatiseren van hun producten en heeft ze al een scala aan lasrobotiseringsprojecten achter de rug, eerst intern bij Valk Welding en daarna ook zelfstanding bij afnemers in Nederland, België en andere Europese landen.”

Kies de vakvrouw in de metaal • Metaal Magazine

Esmee heeft naast de technische vaardigheden (MIG/MAG en TIG Lassen, robotprogrammeren zowel online alsook offline) ook zeer goede communicatieve vaardigheden, aldus Valk Welding.

”Ze heeft een directe houding en is in staat om klanten gedegen uitleg te geven alsook zelfstandig productdemonstraties te verzorgen. Verder heeft ze goede vaardigheden om in een traditionele ‘mannenwereld’ te laten zien dat juist ook vrouwen zeer waardevol zijn om als teamlid mee te draaien.

Sophie Singeling

Sophie Singeling zuigt alle kennis op als een spons, geeft Singeling Constructie-Lastechniek (die haar genomineerd heeft) aan. Vanuit haar opleiding HBO Industrieel Design ligt haar hart bij ontwerpen. Sophie werkt nu als werkvoorbereider binnen het bedrijf. Hiervoor regelt ze alles van A tot Z voor haar orders.

Daarnaast doet ze aan engineering (3D-tekenen in spaceclaim, programmeren productie-bestanden in de CAD/CAM software), inkoop van materialen en uitbestedingen, inclusief het aanvragen van offertes, verkoop (inclusief het maken van calculaties) en het maken van verkoopoffertes en planning, zoals het in de gaten houden van haar opdrachten( of alles compleet is en op tijd af is).

“Door dit jonge talent is het in het bedrijf mogelijk bredere functies te ontwerpen, waardoor de mensen breder worden opgeleid en breder kunnen worden ingezet. Sophie is er ook niet vies van om te helpen bij de productie. Zo staat ze regelmatig in de werkplaats te helpen om een opdracht op tijd de deur uit te krijgen.”

Door dit soort jong talent pioneersfuncties uit te laten voeren kunnen wij nu dit jaar starten met 3 jonge jongens die vanuit de werkplaats willen door groeien naar een soortgelijke functies waarbij zij ook zullen blijven lassen voor hun orders.

Kyani Vullings

Vanaf het moment dat zij begonnen is bij de Hoffmann Group heeft Kyani Vullings veel indruk gemaakt vanwege haar brede kennis, haar tomeloze drive en haar goede wil om collega’s te ondersteunen bij hun vraagstukken, stelt de Hoffmann Group die haar genomineerd heeft.

“Na haar carrière bij Mazak is ze bij Hoffmann Group begonnen als consultant Manufacturing. Zij is hoofdverantwoordelijk voor Connected Manufacturing, de softwareoplossing waarmee de klanten hun productie kunnen organiseren.”

“De uitdagingen die hierbij op haar pad komen weet ze door haar knowhow en inzet in goede banen te leiden. Zelfs het hoofdkantoor in Duitsland maakt gebruik van haar kennis.”

Zij is daarnaast accuraat en oplettend, stelt het bedrijf. “Haar presentaties zijn duidelijk en overtuigend. Wat Kyani zegt, klopt altijd. Het team van technisch specialisten waar ze mee samen werkt is heel blij met haar, er is een fijne interactie en zowel de collega’s als klanten kunnen op haar bouwen.”

De winnaar wordt op 15 september, tijdens de Nederlandse Metaaldagen bekendgemaakt.

Zowel de Vakvrouw Metaal Award als de Jong Metaal Award worden deze dag uitgereikt door Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen.

Stem!

Registreer om te kunnen stemmen op één van de genomineerden.

Lees ook:

Stem op jong talent in de metaal (7 september 2021)

deel