loading_img
Cadac toont CAM-mogelijkheden Autodesk bij Promas - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche
28/05/2022

Cadac toont CAM-mogelijkheden Autodesk bij Promas - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

  • Door 3000hits
  • |
  • 152 Keer bekeken

De huidige trend naar multi-tasking draaibanken is duidelijk merkbaar en bedrijven hebben naast de vele voordelen van dergelijke machines ook een programmeeruitdaging. Promas neemt tijdens de open dagen de bezoekers mee in de voordelen van deze machines en Cadac laat zien waar de mogelijkheden liggen in verregaande automatisering via passende CAM-programmering. De applicatie engineers van Cadac demonstreren daartoe zowel Autodesk Fusion 360 alsook Autodesk FeatureCAM.

Autodesk Fusion 360

Fusion 360 is een cloud-based 3D modelleer, CAD, CAM, CAE, en PCB software platform. Het ondersteunt het hele traject van idee tot gereed product. Van high speed ruwfrezen met adaptive toolbanen tot snelle en gemakkelijke programmering van meerassige CNC machines met tooloriëntatie, Fusion 360 heeft alles aan boord om het verspanen van producten te optimaliseren. Bewerkingen met 2.5-, 3-, 4- en 5-assig frezen, nulpuntmetingen, draaien, draai-frezen en profilering zijn standaard aanwezig. Fusion 360 heeft buiten deze CAM functies nog veel meer mogelijkheden, die Cadac zal laten zien.

Autodesk FeatureCAM

FeatureCAM automatiseert de CAM programmering tot het hoogst mogelijke niveau. Gebruikmakend van automatische feature herkenning, programmeert FeatureCAM CNC onderdelen geheel automatisch. Ook het automatisch selecteren van de juiste gereedschappen, toerentallen en voedingen. Het zit volgestopt met functionaliteiten zoals onder andere het programmeren van multitasking draaibanken.

Cadac toont CAM-mogelijkheden Autodesk bij Promas - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

Zodra CNC-draaibanken met meerdere turrets, overname spindels, zwenkbare bewerkingsspindels en andere toebehoren zijn uitgerust, komen pinch-turning, follow-turning, enhanced part transfer en andere programmeermogelijkheden van FeatureCAM in beeld. Naast een volledige 3D-machinesimulatie met machinemodel, spanmiddelen, turrets, miniturrets, toolblocks et cetera is er een grote mate van veiligheden beschikbaar om een foutloos productieproces te garanderen. Cadac demonstreert ook dit live tijdens de open dagen bij Promas.

Klik hier voor meer informatie over de opendagen.

deel