loading_img
Assassin's Creed: mysterieuze Isu taal vertaald door fans
22/09/2022

Assassin's Creed: mysterieuze Isu taal vertaald door fans

  • Door 3000hits
  • |
  • 50 Keer bekeken

De geheime Isu taal die wordt gebruikt in Assassin's Creed Valhalla is vertaald door de Access the Animus community.

Assassin's Creed fan community Access The Animus bracht op 13 januari een video uit, zo meldt Eurogamer, waarin ze gedetailleerd in gaan op het fascinerende proces achter het vertalen van geheime teksten. Hiermee hebben ze symbolen kunnen ontcijferen die gevonden werden in de collector's edition van de game.

Er zijn een aantal tabletten met deze taal die je als Eivor kunt vinden. Er zijn referenties te vinden op Layla's computer waar deze al deels zijn vertaald. Access the Animus gebruikte overeenkomende woorden, in-game vertalingen en een complex begrip van grammatica en historische talen om uit te zoeken wat er werd geschreven.

Door in-game vertalingen van Antony Henry te gebruiken kon Access the Animus dit toepassen op de collector's edition. Zo vonden ze op de Soundtrack CD de woorden "Hidden Inside" en "This Lake" in het hoesje van de game. Op art prints werd het Isu woord "Now" gevonden.

Assassin's Creed: mysterieuze Isu taal vertaald door fans

Assassin's Creed Valhalla Narrative Director Darby McDevitt sprak bewondering uit op Twitter voor de community, kort na het uitbrengen van de video. "Access the Animus, ik heb nooit getwijfeld aan jullie. De Isu taal is gekraakt," zo valt te lezen in zijn tweet. Het Access the Animus team noemt aan het einde van de video dat er nog steeds meer tabletten en teksten zijn om te ontcijferen, met meer geheimen om te ontdekken buiten de progressie die ze tot zover hebben gemaakt.

Als je onbekend bent met de lore van Assassin's Creed, de Isu, of "Those Who Came Before" zijn een volk van voorgangers die verantwoordelijk zijn voor het scheppen van de mens en de krachtige Pieces of Eden die in de franchise verschijnen.

Lees de review om erachter te komen wat wij vonden van AC Valhalla, die we beoordeelden met een 8.8 en het beschreven met: "Assassin’s Creed: Valhalla is op alle gebieden een game die beter is dan zijn voorgangers."