loading_img
Android 12 update beschikbaar op de Samsung Galaxy S20 FE in Nederland
23/05/2022

Android 12 update beschikbaar op de Samsung Galaxy S20 FE in Nederland

  • Door 3000hits
  • |
  • 120 Keer bekeken

De eerste Nederlandse Galaxy S20 FE gebruik(st)ers kunnen nu de Android 12 update downloaden – mits je de 5G-variant van het toestel hebt. In België was de upgrade al iets langer beschikbaar. Aanvulling 27 januari: eindelijk is de grote upgrade ook beschikbaar op de S20 FE met 4G met Snapdragon processor (SM-G780G).Android 12 update beschikbaar op de Samsung Galaxy S20 FE in Nederland Android 12 update beschikbaar op de Samsung Galaxy S20 FE in Nederland

Galaxy S20 FE update naar Android 12 en One UI 4

Nog geen week geleden rolde de Android 12 update uit voor de Galaxy S20 in Nederland en België. De eerste drie modellen in de serie kregen toen de nieuwe software, inclusief One UI versie 4. Echter, omdat de verschillende Galaxy S20 FE modellen hun eigen update-koers varen, was het voor dit model nog even afwachten. Inmiddels kun je ook op de Fan Edition aan de slag.

Voor dat toestel staat nu de meer dan 2GB grote update naar firmwareversie G780FXXS8DUL6 (SM-G780F), G780GXXU3BUL9 (SM-G780G), of G781BXXU4DUL9 (SM-G781B) klaar. De update laat het toestel op de beveiligingspatch van december, maar installeert met Android 12 én One UI 4. Dat is de nieuwste versie van Samsung's eigen gebruikersinterface, die voorzien is van allerlei kleine en grote vernieuwingen.

Android 12 update beschikbaar op de Samsung Galaxy S20 FE in Nederland

Na installatie kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de nieuwe Kleurenpalet functie, of het Always On Display alleen voor nieuwe meldingen gebruiken. Je krijgt een visuele indicatie wanneer de camera's en/of de microfoon in gebruik zijn, en je kunt zelf GIFjes samenstellen uit meerdere emoji – om maar een paar nieuwe functies te noemen. Bovendien ondersteunt de camera-app nu ook portretfoto's van je huisdieren (yep), en zijn de zoom-icoontjes duidelijker. De complete changelog vind je onderaan dit artikel.

Zoals altijd bij grote Android upgrades, moet je ook nu bedenken dat de accu van jouw Galaxy S20 FE in de uren of dagen na installatie wat sneller leeg gaat. Dat is niet vreemd. Het systeem moet zichzelf opnieuw optimaliseren, tenslotte. Start jouw telefoon in de dagen na de upgrade een paar keer handmatig opnieuw op om dit proces te versnellen.

Check ook al onze andere tips voor de installatie van Android 12 op je Samsung telefoon

Beschikbaarheid

De Android 12 upgrade is nu direct, OTA te downloaden op de unbranded Galaxy S20 FE 5G (SM-G781B) én op de S20 FE 4G (SM-G780F). Bovendien staat hij inmiddels ook gereed voor Vodafone's branded toestelvarianten, en op het 4G-model met Snapdragon processor (SM-G780G).

Heb jij de upgrade al binnen op jouw Galaxy S20 FE? Is alles goed verlopen? Duiken er nieuwe bugs op?

(Dank, Jurgen, Marc, Yoran, Sopie, Muhammed, voor de meldingen, en Willem voor de screenshots!)

  • Lees verder...